MENIU

Bank of America şi-ar putea majora capitalul cu 10 miliarde de dolari

Foto: sherbornvillage.com

Bank of America Corp pune la punct un plan pentru majorarea capitalului cu 10 miliarde de dolari, după ce aceasta şi Citigroup au încercat să convingă guvernul că nu au nevoie de o astfel de majorare, scrie Financial Times.

Conform unor persoane apropiate situaţiei, Bank of America şi cel puţin încă doi creditori au încercat luni să convingă Trezoreria SUA şi Federal Reserve că rezultatele testelor de stress privind situaţia lor financiară este prea pesimistă.

Wells Fargo şi PNC Financial s-ar afla, de asemenea, printre băncile care ar avea nevoie de o majorare de capital, mai scrie Financial Times.
Ştirea vine în contextul în care The Wall Street Journal a relatat duminică, citând surse avizate, că Citigroup ar putea avea nevoie de o majorare de capital de până la 10 miliarde dolari, în cazul extrem rezultat în urma testului de stres.

Testele de stres vor evalua pierderile posibile ale fiecărei bănci pe anumite categorii de active, în condiţiile unui scenariu economic extrem.
Detaliile testelor de stres i-ar putea ajuta pe investitori să înţeleagă care bănci sunt în situaţie mai bună şi care au o situaţie rea. Băncile din ultima categorie vor trebui să recurgă la ajutor guvernamental pentru a se salva, deoarece investitorii privaţi le vor evita.

Mai multe articole despre:
Federal Reserve Bank of America Citigroup