Băncile se bat în oferte pentru Prima Casă. VEZI AICI CONDIŢIILE
Bătălie mare pe programul Prima Casă. Valoarea creditelor pe care băncile sunt dispuse să le acorde este de aproape un miliard şi jumătate de euro, peste plafonul de un miliard impus de guvern. Unele bănci înscrise nu s-au limitat doar la condiţii atractive de accesare a împrumuturilor, ci au venit cu facilităţi suplimentare.
CEC Bank vrea să acorde credite ipotecare în valoare de 400 de milioane de lei, sumă suficientă pentru 1700 de locuinţe. Până acum, banca a anunţat oferta doar pentru împrumuturile în lei. Astfel, dobânda practicată nu ajunge la 13%. Spre deosebire de alte bănci, vârsta maximă la data rambursării creditului creşte de la 65 la 80 de ani. În plus, CEC oferă promoţional şi un card de credit. Citeşte mai mult
Piraeus Bank a solicitat un plafon de creditare de 100 de milioane de euro. Banca acceptă un venit minim de 300 de euro. Dobânda la împrumuturile în lei va fi de 13,5% şi de 5,15% la cele în euro. Piraeus Bank nu percepe niciun comision pentru creditele acordate. Citeşte mai mult
Banca Comercială Română vrea să acorde credite în valoare de 450 de milioane de euro. Oferta pentru Prima Casă are o dobândă la creditele în euro de 3,8% plus media EURIBOR pe trei luni. Pentru casele mai scumpe de 60 de mii de euro, BCR solicită la avansul de 5% suma ce depăşeşte 60 de mii de euro.Citeşte mai mult
Alpha Bank România a aprobat un plafon de 100 milioane euro pentru creditele acordate prin programul Prima Casă, la o dobândă egală cu rata ROBOR la 3 luni plus 2,5% pe an pentru împrumuturile în lei şi egală cu rata EURIBOR plus 4% pe an pentru cele în euro, a anunţat banca.
Volumul creditelor acordate prin program a fost estimat la 100 milioane euro, "în concordanţă atât cu cota noastră de piaţă din total credit ipotecar, cât şi cu expertiza pe care banca o are pe acest segment", se arată în comunicatul băncii.
Millennium Bank România a aprobat un plafon de 30 milioane euro pentru creditele acordate prin programul Prima Casă, doar în monedă europeană, la o dobândă egală cu rata EURIBOR la 3 luni plus 4 puncte procentuale, a spus şeful departamentului de comunicare al băncii, Oana Ghica.
OTP Bank România a aprobat un plafon de 5 milioane euro pentru programul Prima Casă şi va acorda împrumuturi în lei şi în euro, la dobânzile maxime admise de guvern, a declarat şeful departamentului de comunicare al băncii, Ştefan Urziceanu.
Sunt şi bănci mai mici care au intrat în programul Prima Casă. Volksbank alocă 75 de milioane de euro, Intesa Sanpaolo Bank, Bancpost şi Raiffeisen Bank câte 50 milioane euro fiecare, iar Unicredit Ţiriac Bank şi Banca Transilvania câte 25 milioane euro.