MENIU

BACALAUREAT 2015. Viral de senzație printre elevi: Cum să treci Bac-ul, dar și să agăți pe cineva

BACALAUREAT 2015. Emoții, examene, subiecte, dar și gânduri mai vesele. PE OLX.ro a apărut un ghid de agățat la BACALAUREAT 2015, numai bun pentru cei care mai au și altre trebuir în timpul examenului maturității. Între timp, luni au început probele scrise, cu examenul la LImba și literatura română. 

BACALAUREAT 2015. Unii au timp de glume în timpul BACALAUREATULUI, așa că oferă sfaturi "de agățat". Contra cost, firește. 

Un scurt fragment din mesajul incarcat pe OLX.ro:


- Am cateva sfaturi si pentru fete, daca vor si ele sa agate, ca sa nu ziceti ca-s bun doar la agatat femei. Adica stiu si ce sa faci daca-ți place de vrenul din sala. Poti sa incerci variantele baietilor, dar faza e ca daca esti prea insistenta in a-i cere numaru de telefon o sa zica ca esti disperata si n-o sa vrea sa iasa cu tine. Trebuie sa faci putin pe inabordabila. Asa cum se face mereu. Pe principiul: "Îmi dai si mie sa copiez?"... "aaa... nu stiu... mai vedem”.


- Daca vrei sa agati profe... n-ai cum frate. Am reusit eu, dar mna... sunt totusi bun la asta. Nu dau sfaturi tuturor despre cum sa agate profe ca-i prea riscant si risti sa pici examenul ca prostul. Lasa, ramai la colege.


- Morala e ca daca vrei sa treci si Bacu dar sa si agati trebuie sa inveti putin. Cat sa nu pari un atarnache aiurea venit pe ciupeala. Baga si tu o fraza doua si de restul vrajesti. Mai mult, aici.. 

Elevii care au terminat liceul la profilul Real au primit o caracterizare a unui personaj din operele lui Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu la subiectul III, în timp ce absolvenții profilului Uman au primit, tot la ultimul subiect, un eseu despre relația între două personaje în romanul interbelic.

Barem Bacalaureat 2015. Subiecte Limba și literatura română la BAC 2015

Bacalaureat 2015. Real: Caracterizarea unui personaj din Ion Creangă, George Călinescu sau Marin Preda

Subiectul I Bacalaureat 2015 Limba și literatura română (30 de puncte)

Analizarea unui text numit ”Trei Generații”, de Lucia Demetrius

Subiectul II Bacalaureat 2015 Limba și literatura română (30 de puncte)

Un text argumentativ despre importanța sportului

Subiectul III Bacalaureat 2015 Limba și literatura română (30 de puncte)

Caracterizarea unui personaj din Ion Creangă, Marin Preda sau George Călinescu

Bacalaureat 2015. Uman: Relația între două personaje în romanul interbelic

Subiectul I Bacalaureat 2015 Limba și literatura română (30 de puncte)

Analizarea unui text numit ”Trei Generații”, de Lucia Demetrius

Subiectul II Bacalaureat 2015 Limba și literatura română (30 de puncte)

Un text argumentativ despre rolul scriitorului în societate

Subiectul III Bacalaureat 2015 Limba și literatura română (30 de puncte)

Relaţia dintre două personaje într-un roman interbelic

BACALAUREAT 2015. Astăzi încep probele scrise. Când se afişează rezultatele

Examenul de Limba Română va fi susținut de 150.000 de elevi, urmând să fie adaptat profilului clasei de liceu pe care a absolvit-o fiecare candidat.

Absolvenţii de clasa a XII-a care au urmat cursurile de profil uman sau pedagogic vor primi la examenul de Bac 2015 subiecte mai dificile decât cei care provn din clasele cu profil real sau tehnologic.

BACALAUREAT 2015 SUBIECTE ROMÂNĂ. Subiecte Limba Română pe Edu.ro

Absolvenţii de liceu promovează examenul de Bacalaureat 2015 dacă îndeplinesc următoarele condiţii:

au susţinut probele de evaluare a competenţelor;

au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Rezultatele vor fi afișate în 6 iulie, până la ora 12:00. Contestațiile trebuie să fie depuse până la ora 16:00, în aceeași zi, urmând să fie soluționate între 7 și 9 iulie, iar rezultatele finale să fie publicate în 10 iulie.

SUBIECTE BACALAUREAT 2015 LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ

Găsiți câteva modele de subiecte pe care elevii le vor primi la examen pe subiecte2015.edu.ro. Ultimul subiect va fi redactarea unui eseu de minimum 600 de cuvinte. Fiecare dintre cele trei subiecte propuse va fi notat cu 30 de puncte.

Examenul de Bacalaureat 2015 va fi susținut de aproape 170.000 de elevi, care vor susține testele în 520 de centre de examninare. În acest an, lucrările vor fi corectate în alt județ decât în cel în care este susținut examenul, a anunțat Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu.

La această sesiune s-au înscris 168.945 de absolvenţi, cu peste 7.000 mai mulţi decât anul trecut. Există numeroși candidați - aproximativ 340.000 - care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat în anii trecuți, însă doar 25.000 dintre ei s-au înscris la examen pentru sesiunea iunie-iulie.

BACALAUREAT 2015 SUBIECTE ROMÂNĂ - Barem Limba Română

Ministerul Educației va publica, astăzi, începând cu ora 15.00, baremele de evaluare pentru proba de Limba și literatura Română din cadrul examenului de Bacalaureat 2015.

În ceea ce privește probele susținute până acum de elevi, cele de competențe la limba română, informatică și o limbă străină, rezultatele au fost destul de bune.

La examenul oral la limba română, 8.631 de candidaţi (69,33%) au obţinut certificatul de utilizator experimentat, 31.172 de elevi (21,91%) au obţinut certificatul de utilizator avansat, iar 12.463 de elevi (8,76%) au primit certificatul de utilizator mediu, arată centralizarea trimisă de Ministerul Educaţiei.

În proba de competenţe digitale, din totalul de 128.873 de candidați, 32.663 (25,36%) au obţinut certificatul de utilizator experimentat, 38.585 (29,94 %) - certificatul de utilizator avansat, 41.175 (31,95%) - certificatul de utilizator mediu şi 15.721 (12,19%) - certitficatul de utilizator începător.

Bacalaureat 2015 Limba română. Criterii

Potrivit centrului Național de Evaluare și Examinare, la examenul de BAC 2015, subiectele la Limba și literatura Română trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

a) să fie în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat, aprobate şi publicate de Ministerul Educaţiei;

b) să fie proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacitatea candidaţilor de analiză, de sinteză, de generalizare şi abstractizare din partea candidaţilor;

c) să asigure o cuprindere echilibrată a materiei studiate, să aibă grad de complexitate corespunzator conţinutului programelor de Bac, pentru a fi tratate în timpul stabilit, să solicite demonstrarea compeţentelor prevăzute în aceste programe;

d) să permită tratarea lor în timpul acordat candidaţilor pentru rezolvare la probele scrise: 3 ore;

BACALAUREAT 2015 - Calendarul examenelor

25 - 29 mai: Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen

8 - 10 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

10-12 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

15–19 iunie: Evaluarea competenţelor digitale – proba D

22-26 iunie: Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

29 iunie: Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă

30 iunie: Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă

1 iulie: Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă

3 iulie: 2015 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă

7 iulie: Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)

7 iulie: Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)

8-9 iulie: Rezolvarea contestaţiilor

10 iulie: Afişarea rezultatelor finale

BACALAUREAT 2015. În ceea ce priveşte desfăşurarea examenului de maturitate, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a transmis că o parte dintre camerele video de la BAC-ul din această vară vor înregistra şi audio.

„5% dintre camerele video de la BAC-ul de anul acesta va înregistra şi audio. Există recomandarea Ministerului de a implementa şi sisteme audio. Mi se pare relevantă pregătirea elevilor, nu supravegherea”, a spus acesta.

Metodologia de organizare a Bac-ului prevede că se interzice candidaţilor să intre în sala cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare.

BACALAUREAT 2015. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

BACALAUREAT 2015 SUBIECTE ROMÂNĂSubiecte la Limba Română. Câți elevi s-au înscris la această probă

Citiţi şi alte ştiri despre examenul de BACALAUREAT 2015:

BACALAUREAT 2015. Astăzi încep probele scrise. Când se afişează rezultatele

BACALAUREAT 2015. Subiecte la Limba Română. Tot ce trebuie să știi despre Bac 2015

Bacalaureat 2015. Regulile examenului. Ce trebuie să știe elevii când susțin probele la BAC 2015

Cum explică ministrul Educației decizia de a corecta lucrările la bacalaureat în alte județe

Mai multe articole despre:
subiecte română bacalaureat 2015 bac 2015