MENIU

BAC 2016 subiecte GEOGRAFIE. La proba de GEOGRAFIE este permisă intrarea cu instrumente de desen

BAC 2016. Luni începe sesiunea specială a examenului de Bacalaureat

BAC 2016 subiecte GEOGRAFIE. Vineri, 8 iulie, are loc ultima probă a examenului de BACALAUREAT 2016. Candidații care au ales proba la GEOGRAFIE pot intra la EXAMEN cu instrumente pentru desen, potrivit regulilor stabilite de ministerul Educației.

BAC 2016 subiecte GEOGRAFIE. Absolvenții clasei a XII-a susțin vineri, 8 iulie, ultima probă a examenului de BACALAUREAT 2016, cea la alegere. Examenul începe la ora 9.00 și se desfășoară pe parcursul a trei ore. Față de alte discipline, candidații au dreptul ca la proba de GEOGRAFIE să intre în sală cu instrumente de desen.

BAC 2016 subiecte GEOGRAFIE.  Ultima probă scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării - E)d), este programată vineri, 8 iulie. În funcţie de cele două criterii, candidaţii au putut opta pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

BAC 2016 subiecte GEOGRAFIE. Pentru susţinerea probelor scrise, în cele 473 de centre de examen organizate în acest sens, s-au înscris peste 137.300 de candidaţi din toate promoţiile. La proba E)b) - Limba şi literatura maternă sunt aşteptaţi peste 7.200 de candidaţi care-şi vor redacta tezele într-una din următoarele limbi: maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană şi croată.

Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 12 iulie (până la ora 16.00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 16:00-20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.

BAC 2016 subiecte GEOGRAFIE. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. În acest sens, candidaţii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen.

BAC 2016 subiecte GEOGRAFIE. Subiectele sunt proiectate astfel încât tratarea lor să valorifice capacităţile elevilor pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme care asigură unitatea şi obiectivitatea evaluării şi notării la nivel naţional, de doi profesori din unităţile de învăţământ liceal în care elevii susţin evaluarea (unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă).

BAC 2016 subiecte GEOGRAFIE. Și la bacalaureatul 2016, inregistrarile audio-video din salile de examen vor fi verificate, prin sondaj, de catre comisiile de BAC, dupa incheierea fiecarui examen scris. In cazul in care la aceasta verificare prin sondaj se constata nereguli, atunci comisia trebuie sa verifice inregistrarile din toate salile de examen din acel centru. Elevii prinsi ca au incercat sa copieze sau ca au copiat sunt eliminati din examen.

BAC 2016 subiecte GEOGRAFIE. Fiecare lucrare este notata de cate doi profesori. La corectare, daca diferenta dintre notele date de cei doi evaluatori este mai mica de 0,50 puncte, nota finala este media aritmetica cu doua zecimale a celor 2 note, fara rotunjire. Daca diferenta dintre note este mai mare de 0,50 puncte, presedintele comisiei repartizeaza lucrarea unui al treilea profesor evaluator, care in prezenta profesorilor evaluatori initiali stabileste nota finala.