MENIU

Azomureşul va fi închis, dacă va continua să nu respecte legislaţia de mediu

Foto: wikimedia.org

Şeful Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, a declarat, la videochatul REALITATEA.NET, că Azomureşul va fi închis, dacă va continua să nu respecte legislaţia de mediu.

"Nu fac rabat de la legislaţia de mediu, nici pentru instituţiile statului", a declarat Ionescu. El a spus că a trimis la Târgu Mureş doi comisari de la Bucureşti, pentru a suspenda activitatea combinatului.

Ionescu a adăugat că sunt motive reale pentru a închide combinatul: "Patronii turci de la Azomureş cred că legea e făcută doar pentru fraieri (...) Profitul de 84 de milioane de euro din 2008 ar fi trebuit reinvestit în mediu, iar acest lucru nu s-a întâmplat". 

De câteva săptămâni, localnicii se plâng de mirosul insuportabil de amoniac din Târgu Mureş. Agenţia pentru Protecţia Mediului a trecut la măsurători, Garda de Mediu a dat amenzi, iar aleşii locali sunt pe cale să organizeze un referendum pe tema poluării de la Azomureş.

În tot acest timp, reprezentanţii combinatului contestă măsurătorile. Măsurătorile făcute în ultimele săptămâni au indicat o creştere cu mult peste limita admisă a concentraţiei de amoniac în aer. Emisiile au fost uneori chiar duble faţă de cele admise.

Mai multe articole despre:
poluare Azomureş