MENIU

Avocatul lui Chiţac a cerut din nou eliberarea acestuia

Foto: RTV

Avocatul fostului general Mihai Chiţac a cerut miercuri Curţii Militare de Apel, întreruperea executării pedepsei pe motiv că acesta are nevoie de cel puţin trei luni pentru a suporta două intervenţii chirurgicale care nu ar putea fi efectuate în sistemul penitenciar.

Alice Drăghici a susţinut, în faţa magistraţilor militari, că Mihai Chiţac a făcut investigaţii de o "complexitate extremă" în intervalul de o lună în care i-a fost întreruptă pedeapsa de către Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti şi că ar mai avea nevoie de cel puţin trei luni pentru a suporta două intervenţii chirurgicale.

Este vorba despre o intervenţie chirurgicală de extirpare parţială a splinei, urmată de o intervenţie pe cord, a spus avocatul Alice Drăghici. Aceasta a explicat că experţii au recomandat extirparea parţială a splinei, după ce au constatat că Mihai Chiţac suferă şi de o afecţiune a sângelui, ca urmare a iradierii la care s-a expus când a fost la Cernobâl.

Mihai Chiţac a fost prezent miercuri în sala de judecată.

Chiţac a atacat cu recurs decizia de eliberare timp de o lună, dispusă de Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, pentru că a dorit să fie eliberat o perioadă mai mare, iar Parchetul a contestat, la rândul său, decizia, susţinând că fostul general poate fi tratat într-un spital penitenciar. Perioada de o lună a expirat în data de 22 iulie, când fost general Chiţac s-a întors în penitenciar. În prezent, generalul se află la Spitalul Penitenciar Jilava.

Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti a întrerupt, pe 21 iunie, executarea pedepsei pentru fostul general Mihai Chiţac, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul Revoluţiei de la Timişoara, în acelaşi dosar cu fostul general Victor Stănculescu. Fostul general a mai beneficiat o dată de întreruperea executării pedepsei, în perioada 29 decembrie 2008 - 29 martie 2009, tot pe motive medicale.