MENIU

Avionul Air France nu a explodat înainte de a se prăbuşi, susţine ministrului brazilian al Apărării

Foto: scientificamerican.com

Airbus-ul A330 prăbuşit în Atlantic nu a explodat. Este afirmaţia ministrului brazilian al Apărării care pune astfel capăt speculaţiilor cum că avionul ar fi fost ţinta unui atac terorist. Între timp familiile celor dispăruţi au format o asociaţie şi cer companiei Air France să le faciliteze deplasarea în Brazilia, în localitatea unde sunt aduse resturile aeronavei, pentru a supraveghea operaţiunile de căutare.

"Singura concluzie pe care o putem trage este că prezenţa urmelor de combustibil ar putea exclude posibilitatea unui incendiu, a unei explozii", a afirmat Nelson Jobim.

Oficialii francezi sunt însă pesimişti şi spun că s-ar putea să nu aflăm niciodată adevărul legat de această tragedie. Cutiile negre, cele care puteau furniza informaţii vitale pentru elucidarea acestui mister, par că s-au pierdut în adâncurile Oceanului Atlantic. Rudele celor 228 de pasageri aflaţi la bord nici nu vor să audă aceste păreri.

"Nu vrem să aflăm de la un reporter care nu este la faţa locului şi care nu îi cunoaşte pe oamenii care sunt acolo. De aceea vreau să merg acolo. Şi am speranţa că îmi voi găsi fiul", a precizat Nelson Marinho.

Apropiaţii pasagerilor zborului Air France 447 speră să poată urmări la faţa locului operaţiunile de căutare. Deşi şansele sunt mici, nimeni nu şi-a pierdut speranţa.

În ceea ce priveşte ancheta, aceasta este destul de anevoioasă, iar autorităţile franceze au anunţat că primele rezultate vor apărea la sfârşitul lunii iunie.

Până atunci două submarine performante vor sonda apele oceanului până la 6.000 de metri adâncime.

Mai multe articole despre:
explozie prăbuşire Air France 447