MENIU

Avancronica partidelor de astăzi ale echipelor româneşti în grupele Ligii Europa

Foto: UEFA

Steaua, Dinamo, CFR Cluj şi FC Timişoara dispută în această seară al treilea meci în grupele Ligii Europa. Cele mai aşteptate dueluri fac parte din războiul româno-turc, după ce Steaua şi Dinamo, marile rivale din România, dau piept cu "duşmanii" din campionatul turc. Prima intră în scenă Steaua, care primeşte de la ora 20.00, vizita lui Fener, iar Dinamo joacă de la 22.00, la Istanbul, cu Galatasaray. CFR-ul joacă tot pe teren străin cu Sparta, la Praga, iar FC Timişoara primeşte pe "Dan Păltinişanu" replica belgienilor de la Anderlecht. Toate cele patru meciuri vor fi LIVE TEXT pe REALITATEA.NET.

Grupa H

20.00 STEAUA - FENERBAHCE vezi comentariul LIVE

Clasament:

1.Twente 2    4p
2. Fenerbahce 2 3p
3. Steaua 2   2p
4. Şeriff Tiraspol 2 1p


Grupa K

20.00 SPARTA PRAGA - CFR CLUJ vezi comentariul LIVE

Clasament:

1 PSV Eindhoven 2  4p
2 CFR Cluj 2  3p
3 FC Copenhaga 2  3p
4 Sparta Praga 2  1p


Grupa F

22.05 GALATASARAY - DINAMO

Al doilea război româno-turc de astăzi. Dacă Steaua joacă pe teren propriu cu Fenerbahce, Dinamo va înfrunta Galatasaray-ul la Istanbul. Cele două echipe au un punct comun în istoria meciurilor europene. Cele două echipe s-au întâlnit prima dată în turul preliminar al Cupei Campionilor, iar acel meci a reprezentat debutul în cupele europene pentru ambele echipe! Atunci, Dinamo a mers mai departe, după ce a câştigat cu 3-1 la Bucureşti şi a pierdut returul cu 1-2. În acelaşi tur şi aceeaşi competiţie, dar cinci ani mai târziu, turcii şi-au luat revanşa, după un 0-0 în România şi o victorie cu 3-0 pe teren propriu.

Galata e însă o forţă pe terne proriu, în cupele europene. Sunt neînvinşi de 8 meciuri, iar recentul egal cu Sturm Graz, 1-1 în al doilea meci din actualul sezon, în grupe, a pus capăt unei serii de trei victorii consecutive, toate câştigate cu peste 4 goluri, fără a primi vreunul. În plus, Galatasaray e neînvinsă în ultimele 5 meciuri cu echipele româneşti, pe teren propriu. Cea mai recentă vizită pe "Ali Sami Yen" a fost cea a Stelei, în turul al treilea al Ligii Campionilor, sezonul trecut, încheiată cu un egal, 2-2.

De remarcat că, din actuala garnitură a "câinilor", Tamaş şi Bratu au evoluat pentru Galatasaray, în sezonul 2003-2004, iar goalkeeper-ul turcilor, Leo Franco şi fundaşul lui Dinamo, Francisco Molinero, au fost coechipieri la Atletico Madrid, între 2004 şi 2006.

Partida retur se va disputa la Bucureşti, pe 5 noiembrie.  

Echipe probabile:

Galatasaray: Leo Franco - Sabri, Servet, Gokhan Zan, Hakan Balta - Arda, Ayhan, Mustafa Sarp, Kewell - Nonda, Baros
Antrenor: Frank Rijkaard

Dinamo: Dolha - Scarlatache, L.Goian, Tamaş, Pulhac (Z.Diabaté) - Torje, N'Doye, D.Kone, Adrian Cristea - Andrei Cristea, M.Alexe
Antrenor: Ion Marin

Clasament:

1 Galatasaray 2  4p
2 Panathinaikos 2  3p
3 Dinamo 2  3p
4 Sturm Graz 2  1p

Grupa A

22.05 FC TIMIŞOARA - ANDERLECHT

Zdrobiţi cu 3-0 de Dinamo Zagreb, în România, FC Timişoara speră la un rezultat bun astăzi, pe "Dan Păltinişanu", în faţa liderilor grupei A, belgienii de la Anderlecht, cu 4 puncte din două meciuri. Este prima întâlnire între cele două echipe în cupele europene. Dacă FC Timişoara (sau Poli Timişoara) nu a mai dat peste adversari din Belgia, în competiţiile europene, Anderlecht a vizitat România de 7 ori, un adevărat record. Palmaresul: două victorii, două egaluri şi trei înfrângeri. Totuşi, Anderlecht e neînvinsă în ultimele patru meciuri jucate în ţara noastă, ultimele două vizite încheindu-se cu egaluri.

FC Timişoara încă aşteaptă primul succes pe teren propriu în cupe. Precedentele 4 meciuri de pe "Dan Păltinişanu" s-au încheiat cu un egal şi trei înfrângeri. În plus, timişoarenii abia se pot lăuda cu un gol marcat în toate aceste partide, cel înscris de Gigel Bucur în eşecul cu Partizan, 1-2 anul trecut, în primul tur al Cupei UEFA. Belgienii joacă ofensiv în meciurile din deplasare şi marchează aproape sigur. Au perforat porţile adverse cel puţin o dată, în ultimele 9 meciuri din deplasare în competiţiile europene.

Ariel Jacobs, antrenorul lui Anderlecht, îl cunoaşte bine pe fundaşul Timişoarei, Nibombe, după ce l-a antrenat pe togolez la gruparea belgiană RAA Louviéroise, în sezonul 2002-2003, când clubul, acum desfiinţat, a câştigat Cupa Belgiei.  

Partida retur se va disputa la Bruxelles, pe 5 noiembrie.  

Echipe probabile:

FC Timişoara: Pantilimon - Bonfim, Mera, Nibombe, Artiom Karamian - Arman Karamian, Alexa, Bourceanu, Curtean - Bucur, Goga
Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau

Anderlecht: Proto - Gillet, Mazuch, Juhasz, Biglia - Sare, Kanu, Boussoufa, Chatelle - Suarez, Lukaku
Antrenor: Ariel Jacobs

Clasament:

1 Anderlecht 2  4 p
2 Dinamo Zagreb 2  3p
3 Ajax 2  2p
4 FC Timişoara 2   1p

Mai multe articole despre:
grupe partide avancronica Liga Europa