MENIU

Avancronica partidei România - Serbia, din preliminariile CM 2010

Foto: NewsIn

De la ora 20.45, naţionala României joacă în companiei Serbiei, într-o partidă vitală pentru calificarea la CM din 2010. După un debut slab în preliminariile pentru Mondialul din Africa de Sud, România nu are altă opţiune decât victoria în faţa plavilor, dacă Mutu&Co. vor să participe la Mondialul de anul viitor. Partida România - Serbia, din grupa a 7-a a preliminariilor CM 2010, va fi live text pe REALITATEA.NET.

Naţionala lui Piţurcă, fără Chivu şi Goian

România este lipsită la partida din această seară de aportul câtorva piese importante. În primul rând va lipsi căpitanul Chivu, care nu şi-a revenit după acicdentarea de la echipa de club, Inter Milano, şi nu a fost convocat pentru meciul cu plavii. Alte două piese importante ale defensivei, fundaşii centrali stelişti Goian şi Ghionea sunt suspendaţi pentru acest meci, iar de la mijloc vor lipsi Fl. Petre şi O. Petre, accidentaţi. Pentru dubla cu Serbia şi Austria, a fost chemat la lot şi Maximilian Nicu, naturalizat de urgenţă şi convocat de Piţurcă în premieră la naţională, pentru dubla din preliminarii cu Serbia şi Austria. Jucătorul grupării germane Herta Berlin e polivalent şi poate fi folosit de selecţioner atât în centru cât şi pe benzile terenului. Piţurcă a decis însă să-l lase în afara lotului pe Nicu, care ar putea fi folosit în meciul cu Austria.

Sârbii nu au probleme de lot, iar Radomir Antic a apelat şi la doi debutanţi pentru înfruntarea cu "tricolorii", Milos Ninkovic, de la Dinamo Kiev, si Neven Subotic, de la Borussia Dortmund.

România, peste Serbia în clasamentul FIFA


După ce a pierdut cinci puncte pe în primele două meciuri de pe teren propriu, trei cu Lituania şi două cu Franţa, România nu are altă opţiune decât victoria, în faţa unei Serbii care a debutat mult mai bine în preliminarii şi conduce grupa în acest moment, cu 9 puncte. Cel puţin din punct de vedere al caselor de pariuri, românii sunt favoriţi, la fel dacă ar fi să ne luăm şi după clasamentul FIFA, unde stăm mai bine decât plavii, România, locul 20, Serbia, poziţia 34. Cu un joc mai puţin decât Serbia, România ocupă penultimul loc în grupa a 7-a a preliminariilor CM 2010, cu 4 puncte după trei meciuri.

Clasamentul Grupei a 7-a

1. Serbia            4  3  0  1  9 - 3  9
2. Lituania          4  3  0  1  6 - 3  9
3. Franta            3  1  1  1  5 - 6  4
4. Austria           4  1  1  2  5 - 7  4
5. Romania           3  1  1  1  3 - 5  4
6. Insulele Faroe 4  0  1  3  1 - 5  1

Echipele probabile:

ROMANIA: Lobonţ - Contra, Tamaş, Rădoi, Raţ - Cociş, Ov.Petre, Codrea - Fl.Costea, Marica, Mutu
Antrenor: Victor Piţurcă

Serbia: Stojkovic - Ivanovic, Dragutinovic, Vidic, Obradovic - Krasic, Milijas, Stankovic, Jovanovic - Pantelic, Zigic
Antrenor: Radomir Antic

Serbia, palmares pozitiv cu România

Serbia a preluat palmaresul Iugoslaviei, aşa că în istoria fotbalului sunt consemnate 40 de întâlniri între tricolori şi vecinii noştri. Sârbii au un bilanţ pozitiv, 19 victorii, 5 egaluri şi 16 înfrângeri. Ultima victorie a României, pe terne propriu, datează din 2000, când echipa antrenată pe atunci de Boloni a învins reprezentativa Iugoslaviei cu 2-1. De la echipele care au evoluat atunci, în lotul României au mai rămas cinci jucători (Bogdan Lobonţ, Cosmin Contra, Paul Codrea, Marius Niculae şi Adrian Mutu), în timp ce de la adversari, singurul "supravieţuitor" este Dejan Stankovic.

ROMANIA – SERBIA


Preliminariile CM 2010 - Grupa a 7-a
Ora:                20:45
Stadion:          "Farul"
Oraş:              Constanta
Arbitru:            Matteo Simone Trefoloni (Italia)
Arbitri asistenţi:  A.Stagnoli, R.Faverani (Italia)
Arbitru de rezervă: Nicola Rizzoli (Italia)