MENIU

Autorităţile moldovene sunt gata să admită o expertiză internaţională în cazul tânărului mort după arestare

Foto: NewsIn

Procuratura Generală a Republicii Moldova este gata să admită o expertiză internaţională în cazul morţii lui Valeriu Boboc, arestat în timpul protestelor şi care a decedat în timp ce se afla în custodia poliţiei, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Familia lui Valeriu Boboc afirmă că tânărul de 23 de ani a murit din cauza bătăilor primite în arest, pentru că avea trupul plin de vânătăi. Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afirmase că tânărul a suferit o intoxicaţie cu gazul folosit de poliţie pentru împrăştierea manifestanţilor. 
Procuratura Generală precizează, în acest context, că Boboc a murit în 8 aprilie la ora 1.15, în drum spre Spitalul de Urgenţă.

"Conform rezultatelor autopsiei, leziunile corporale primite, şi anume fractura unei coaste, nu se află în legătură cauzală cu cauza morţii", se arată în comunicatul Procuraturii.

"Conform medicilor, tânărul a suferit o intoxicaţie cu o substanţă deocamdată necunoscută. Pentru a exclude orice dubii referitor la cauza decesului, procurorii sunt dispuşi de a numi o expertiză internaţională în acest sens", continuă comunicatul.

Citeşte şi Protestele din Chişinău ar fi făcut prima victimă, un tânăr care a murit după ce a fost bătut de poliţie