MENIU

Autorităţile anchetează împrejurările în care s-a produs accidentul de la pasajul Băneasa

Foto: Realitatea TV
Au început anchetele în cazul accidentului de la Pasajul Basarab.

Procurorii verifică împrejurările în care a avut loc accidentul de muncă de la pasajul Băneasa, dosarul fiind în faza actelor premergătoare, au declarat pentru NewsIn, oficiali ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Potrivit surselor, procurorii fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de articolul 178 din Codul Penal, adică ucidere din culpă, precum şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de articolele 37 şi 38 din Legea 319/2006 a securităţii şi siguranţei în muncă.

Concret, anchetatorii verifică dacă persoanele responsabile au luat toate măsurile legale pentru siguranţa în muncă, precum şi dacă au fost respectate de către persoanele implicate obligaţiile şi măsurile stabilite cu privire la securitatea şi sănătatea în muncă.

Reamintim că trei muncitori au murit după ce un mal de pământ de la pasajul Basarab, unde lucrau, a căzut peste ei. Un al patrulea a reuşit să scape cu viaţă. Concluziile preliminare ale Inpectoratului de Muncă arată că vinovată de producerea accidentului ar fi firma care i-a angajat pe muncitori.

Muncitorii decedaţi şi cel care a supravieţuit erau angajaţii unei firme subcontractoare a constructorului pasajului, firma portugheză Lena, a declarat, pentru NewsIn, Adrian Ionescu, director în Ministerul Transporturilor.

Citeşte mai multe despre accidentul în care au murit trei persoane.