MENIU

Autorii jafului armat de la casa de schimb valutar din Galaţi au fost trimişi în judecată

Foto: napocanews.ro

Procurorii gălăţeni au dispus, marţi, trimiterea în judecată în stare de arest a celor trei tineri care au jefuit casa de schimb valutar din centrul oraşului în data de 2 mai.

"S-a dispus trimiterea în judecată în stare de arest a inculpaţilor Sava Marius Adrian, Ion George Alexandru şi Cojocaru Dan pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, în ceea ce îi priveşte pe Sava Marius Adrian şi Ion George Alexandru, şi de complicitate la tâlhărie, în ceea ce îl priveşte pe inculpatul Cojocaru Dan. Cei trei inculpaţi au recunoscut săvârşirea faptei", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, procurorul Sorin Leau.

Cei trei riscă până la 20 de ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi. De asemenea, ei vor fi obligaşi să-i restituie proprietarului casei de schimb valutar pe care au jefuit-o banii furaţi, pe care i-au cheltuit. De altfel, reprezentantul legal al casei de schimb jefuite, SC DIF SRL, a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 13.168 lei, reprezentând prejudiciul nerecuperat până acum.

George Alexandru Ion şi Marius Adrian Sava au intrat, pe 2 mai, în jurul orei 9.00, într-o unitate exchange din cartierul Mazepa, o zonă ultracentrală a municipiului Galaţi. Ei au fost precauţi şi şi-au acoperit capul şi faţa cu glugi şi eşarfe.

Cei doi au ameninţat-o pe casieră, Mihaela Tăbăcilă, de 34 de ani, cu un baston cu electroşocuri şi cu un pistol şi au sustras din seiful casei de schimb 933 de lei, 942 de dolari americani şi 2.640 euro, în total 15.000 de lei, după care au fugit cu o maşină condusă de Dan Cojocaru. Casiera a apăsat imediat butonul de panică şi a sunat la numărul unic de urgenţă 112.

Patru zile mai târziu, pe 6 mai, Marius Adrian Sava a fost prins în urma unei informaţii primite de Poliţia de Frontieră. El a fost invitat la Poliţie, unde a declarat că nu are nicio legătură cu jaful. A fost lăsat să plece şi ridicat câteva ore mai târziu. În timpul percheziţiei făcute de poliţişti la domiciliul său, au fost găsite cele două arme folosite la jaf - un pistol şi un baston cu electroşocuri - dar şi o armă cu gaze, pentru care Sava nu avea autorizaţie. De asemenea, au fost găsiţi 400 de euro şi 1.000 de lei, restul banilor care i-au revenit lui Sava, circa 4.500 de lei, fiind cheltuiţi. A doua zi, pe 7 mai, el a fost arestat preventiv pentru tâlhărie. Marius Adrian Sava este din Galaţi, nu are ocupaţie şi nici antecedente penale.

Partenerul său, George Alexandru Ion, zis "Pici", are rezidenţă în Italia, la Treviso, unde locuieşte cu mama sa. Judecătoria Galaţi a emis un mandat de arestare în lipsă pe numele său pe 11 mai, când tânărul a fost dat în urmărire generală. Pe 20 mai, el a încecat să iasă din ţară prin Vama Nădlac din judeţul Arad, folosindu-se de o carte de identitate ce îi aparţine unei alte persoane. George Alexandru Ion are antecedente penale.

Complicele celor doi, Dan Cojocaru din comuna Vânători, a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pe 22 mai, însă judecătorii au respins propunerea procurorilor pentru a-i permite tânărului să susţină examenul de bacalaureat. După apelul Parchetului, Cojocaru a fost introdus în arest.
Mai multe articole despre:
Galaţi proces jaf arestare inculpaţi schimb valutar