MENIU

Au fost lansate două păpuşi inspirate de fiicele preşedintelui Obama

Foto: eonline.com
Foto: eonline.com

Un producător de jucării a lansat la începutul lunii ianuarie două păpuşi, "Wonderful Malia" şi "Sweet Sasha", inspirate de cele două fiice ale preşedintelui american Barack Obama.

Orice asemănare cu persoane sau fapte reale este pur întâmplătoare, susţine compania care a lansat cele două păpuşi, Ty Inc, cu sediul la Illinois. "Sasha şi Malia sunt prenume foarte drăguţe... care se potrivesc cu păpuşile pe care le fabricăm", a declarat joi, la CNN, Tania Lundeen, vicepreşedintele companiei Ty.

"Păpuşile noastre nu seamănă cu fiicele" preşedintelui, Sasha şi Malia, în vârstă de şapte, respectiv 10 ani, a adăugat ea. Acestea sunt primele păpuşi de culoare din gamă şi sunt vândute la preţul la 9,99 dolari, de la începutul lunii.
De altfel este, desigur, o pură întâmplare şi faptul că celelalte păpuşi ale Ty se numesc Bubbly Britney (Spears), Lucky Lindsay (Lohan) sau Precious Paris (Hilton).

Lundeen susţine, însă, că politica firmei nu este să se inspire din staruri pentru a face păpuşi. Mai mult chiar, Ty evită să dea păpuşilor sale nume de persoane în viaţă, pentru a nu "induce idei preconcepute" copiilor cărora li se adresează acestea.

Însă toate aceste coincidenţe au generat un val de reacţii de nemulţumire. "Trebuie să ne amintim faptul că (fiicele lui Obama - n.red.) sunt copii încă", a declarat pentru Chicago Tribune Christina Vercelletto, redactor şef la revista Parentig, consacrată părinţilor. Din punctul său de vedere, practica de a face marketing în jurul fiicelor preşedintelui ca şi cum ar fi staruri, vânzând păpuşi care par mai în vârstă decât sunt Sasha şi Malia, transmite un mesaj negativ şi determină tinerii americani să vrea să crească mai repede.

Mai multe articole despre:
fiice păpuşi Barack Obama