MENIU

Atac violent la adresa lui Burleanu și dezvăluiri-șoc: "Nu îl mai susțin nici serviciile"

Pompiliu Popescu, fostul doctor al echipei naționale de fotbal a României din perioada 1990-2016, apropiat al "Generației de Aur", a trimis site-ului realitatea.net scrisoarea adresată președinților de club din România, prin care, în numele lui Gică Hagi, Gică Popescu și al celorlalți mari fotbaliști, le cere șefilor de club să ia atitudine față de actuala conducere a Federației Române de Fotbal. Redăm mai jos mesajul integral.

"Domnilor Președinți decidenți,

Sunt Dr. Pompiliu Popescu, medicul echipei naționale a României mai bine de un sfert de secol (1990-2016), medic, frate, părinte pentru toate generațiile subsecvente de fotbaliști români pe care i-am omenit, tratat, respectat și iubit.

Vin acum și mă adresez dvs. d-lor președinți ai tuturor cluburilor din ligile I, II, III, seniori, juniori, fotbal feminin, fotbal în sală, AJF și chiar liga a IV-a (care nu votează), cu rugămintea de a conștientiza că fotbalul românesc se află în punctul de decadență maximă și că există reale posibilități de a-l readuce la nivelul de performanță al “Generației de Aur” pentru care mulți dintre dvs. ați empatizat în stradă și v-ați simțit mândri că sunteți români. 

Doresc să vă fac mențiunea că eu nu mă voi mai întoarce niciodată, derobându-mă astfel față de dvs., de orice interes viitor, dar voi continua să ajut jucătorii și fotbalul românesc prin multiplele posibilități medicale pe care le am.

Dezastrul fotbalului românesc în care se află și la care a contribuit din plin Burleanu, a primit în ultimul timp două importante “guri de oxigen”:

1. În plan material din partea Ordonanței Guvernamentale pentru ajutorarea sportului românesc de către primăriile locale (5% din bugetul local)

2. În plan afectiv emoțional, cererea tot mai mare din partea dvs. de a veni la conducerea fotbalului românesc a unor mari fotbaliști ai “Generației de Aur” de care sunteți convinși și legați sufletește că pot face totul pentru redresarea fotbalului românesc. 

Ultimii 2 ani și jumătate din cei 26 de ani ca membru al lotului Național al României, au fost sub comanda acestui personaj-Burleanu- care mi-a arătat ce dvs. niciodată nu vă veți închipui: este un om rău, artificial, preocupat numai de (propria) imagine, minciună și diversiune.

La 05.03.2014 fotbalul românesc primește în fruntea sa, voința TRINOMULUI de tristă amintire prin eliminarea competitorului nr. 1 Gică Popescu, exponentul Generației de Aur.

În mod similar acum la 27.05.2017 în Adunarea Generală, prin lecția deja știută Burleanu a încercat să-și elimine el singur orice competitor (ex. Lucescu, Lupescu, Chivu, etc) prin art. 50 lit. H din statutul FRF, aceasta și datorită faptului că Burleanu din decembrie 2016, NU MAI ARE NICI UN FEL DE SUSȚINERE (nici politică, nici servicii, etc).

De aceea diversiunea s-a mutat pe dvs., alegătorii. V-a lăsat să înțelegeți că el este susținut, că vă poate controla orice slăbiciune, că vă poate șantaja (eventual). În acest context la Adunarea Generală din 27 Mai, a dorit să creeze impresia că vă manevrează cum dorește el, că v-a luat personalitatea, că sunteți „o turmă de comandă” pe care o supune ușor, lăsând impresia că-i sunteți îndatorați pentru beneficiile acordate (mingi, plase, camere video, bere, etc) care de fapt sunt tot din banii cuveniți cluburilor dvs.

Stimați domni președinți decidenți, refuzați umilința totală la care încearcă să vă supună Burleanu, nu “înghițiți” orice, gândiți-vă la jucătorii (jucătoarele) de fotbal pentru care munciți, la viitorul lor și vă sfătuiesc să fiți foarte exigenți cu candidații ce vor fi la apropiatul scrutin pentru conducerea fotbalului nostru.

Avem acum, un președinte, singurul din Europa care umblă cu bodyguarzi pentru că disprețuiește spectatorii, pe care i-a dat în judecată -premieră absolută-, cât și pe dvs., un președinte dictator, care coboară din Mercedesuri (FRF are 18 Mercedes-uri pe care le va înlocui cu Ford, din motive lesne de înțeles), un președinte “corporatist” care nu știe fotbal și care:

- Vă servește proiecte, guvernanțe federale, minciuni și vorbe goale

- Are ură neimaginată față de valorile fotbalului românesc, mai ales față de “Generația de Aur”

- Primește sume imense de la FIFA si UEFA pentru dezvoltarea fotbalului de bază, pe care le folosește în mod discreționar lăsând impresia că sunt apanajul său. Își face campanie electorală din banii cuveniți dvs.

- A mințit când a spus că a găsit un dezastru în FRF, deși a găsit acolo: un sediu nou al FRF, un sediu la Mogoșoaia, un sediu la Buftea și 9 milioane Euro în conturi, în timp ce Burleanu nu a fost în starea să dea “nici o bidinea” de vopsea 

- Are lipsă totală de rezultate, ratări de calificări la toate nivelele datorită managementului prost 

- A eșuat lamentabil și ilegal cu “centrele de excelență”

- Încasează din banii cuveniți de dvs. sume imense reprezentând salariu, diurne, chirie (într-o zonă rezidențială cunoscută ca fiind cea mai scumpă din București), primă de calificare de 92.000 €, în timp ce jucătorii dvs. nu au nici apă la antrenamente, etc, etc

- Detestă românii de vreme ce a adus de la “naftalină” un selecționer după criteriul “numai român să nu fie” pe care se scurg sume imense de bani în afara țării în timp ce noi dispunem de tehnicieni valoroși

- Nu știe și nu s-a ocupat de quintesența existenței lui ca președinte, adică Regulamentul de fotbal, creând confuzie și trimițând la TAS titlul de campioană, el fiind preocupat electoral de modificarea statutului (art. 50 lit. H) pentru eliminarea discriminatorie a competitorilor la funcția de președinte, iar dacă acest articol ar fi fost în statut în 2014, el nu ar mai fi putut candida 

- Nu are recunoaștere și susținere în forurile FIFA și UEFA 

- A creat un zid între el și oamenii din fotbal neștiind cu ce se “mănâncă fotbalul” și și-a delegat competențele unor interpuși. A creat un sistem propriu de audiențe, anunțat prin e-mail și cu temă prestabilită. Nu poate privi în ochi interlocutorul iar la televiziuni cere să fie singur și cu întrebările cunoscute în prealabil, altfel evită confruntările media.

- Pentru el jucătorii sunt “proști și analfabeți” iar contestatarii din fotbal sunt niște “troglodiți”. După meciul cu Muntenegru, unde s-a pierdut calificarea la CM 2018, în loc să-și recunoască vina și să demisioneze, a defăimat întregul fotbal spunând că NU AVEM JUCĂTORI de valoare, jignind astfel și luându-le orice speranță copiilor, părinților, antrenorilor, conducătorilor, academiilor de fotbal, societății românești, care orice ar face munca lor nu duce la nimic. Îi spun d-lui Burleanu că nu suntem un popor de proști și că românul este “genetic” dotat pentru fotbal și inteligent.

- FRF este blocată, paralizată, nu mai lucrează, este în campanie prin salariații ei pentru Burleanu, iar salariile din FRF însumează aprox. 6 milioane de Euro anual, iată deci de unde poate veni “taxa de solidaritate”.

- Este tot mai contestat în lumea fotbalului și în rândul românilor, este lipsit de credibilitate și legitimitate, nimeni nu-și mai asociază imaginea cu un astfel de președinte, tot mai mulți potențiali sponsori evită FRF atât timp cât el este președinte. Consecința?: buget mic, perspective sumbre pentru fotbalul românesc 

- Știți desigur de arestarea lui Gică Popescu, de moartea tatălui său și de moartea altui simbol al “Generației de Aur” Didi Prodan, e bine să nu uităm 

Vă reamintesc că România este co-organizatoare a Campionatului European 2020 și acesta constituie o sursă imensă de interese (bani, proiecte, clientelă, etc) pentru Burleanu și grupurile lui de interese. Acest lucru este principalul lui scop de a rămâne președinte. 

Vă asigur că Generația de Aur este străină de orice interes sau grupuri de interese și vine în fața dvs. și alături de dvs. pentru a scoate fotbalul românesc din prăpastia în care a fost adus de “geniul” lui Burleanu. 

Stimați domni președinți, ca oameni de fotbal, fiți demni și conștientizați că fotbalul românesc depinde de dvs, asumați-vă decizia, păstrați-vă personalitatea și exigența de a face bine fotbalului și societății românești, aveți în acest sens “sprijinul autorităților locale”, sprijinul “generației actuale și viitoare de fotbaliști” și chemarea “Generației de Aur” să ajute fotbalul românesc" este scrisoarea trimisă de Doctorul Pompiliu Popescu președinților de club din fotbalul românesc, remisă www.realitatea.net.