MENIU

Atac sângeros într-o școală din Bosnia. 3 oameni, uciși cu o armă automată. Autorul a încercat să se sinucidă

Atac sângeros într-o școală din Bosnia. 3 oameni au fost uciși cu o armă automată de un bărbat care, ulterior, a încervcat să-și pună capăt zilelor. Din fericire, fiind vacanță, în clădire nu se aflau copii. 

Incidentul sinistru s-a produs miercuri dimineață, într-un liceu din orașul bosniac.Sanski Most. Când au ajuns la fața locului, polițiștii au găsit 3 cadavre și un bărbat rănit, în stare gravă, care s-a dovedit a fi omul de serviciu al școlii și autorul masacrului.

Victimele au fost identificate ca fiind directorul, secretarul și un profesor. Martorii au relatat că cei trei n-au fost victime la întâmplare, ci au fost executați cu sânge rece, pentru că-l sancționaseră disciplinar pe paznic, potrivit CNN.

După ce și-a ucis țintele, bărbatul a încercat să-și ia viața, dar nu a reușit și a fost transportat la spital în stare gravă.

În ciuda numărului mare de arme rămase în circulație în fostul spațiu iugoslav după războaiele din anii 1990, atacurile armate cu victime multiple sunt relativ rare. Cel mai recent caz a fost înregistrat în Croația în luna iulie, când un bărbat a atacat un azil de bătrâni și a ucis cinci oameni, una din victime fiind propria mamă. Cel mai șocant incident recent este însă cel de la o școală din Belgrad, din mai 2023.,  Un adolescent înarmat și-a executat 8 colegi și a mai rănit alți 8 elevi și profesori.

Mai multe articole despre:
atac armat liceu bosnia 3 morti sinucidere. belgrad