MENIU

Atac la Kabul. Peste 20 de morți

atac la kabul

Cel puţin 27 de oameni au murit, printre care femei şi copii, şi 29 au fost răniţi în atacul care a avut loc vineri în timpul unei ceremonii politice la Kabul, a informat Ministerul afgan al Sănătăţii, potrivit Reuters şi AFP.

"27 de trupuri neînsufleţite şi 29 de răniţi transportaţi de ambulanţe până acum", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Wahidullah Mayar, adăugând că numărul victimelor ar putea creşte", într-un text postat de Agerpres.

Un bărbat înarmat a atacat participanţii la reuniunea politică ce avea loc la Kabul, la care erau prezenţi importanţi oameni politici afgani, printre care Abdullah Abdullah, care a scăpat fără a fi rănit din atac. Talibanii au negat orice implicare în acest atac comis împotriva unei ceremonii de comemorare a lui Abdul Ali Mazari, politician din minoritatea hazara, ai cărei membri sunt majoritatea şiiţi, într-un Afganistan preponderent sunit.

Acest incident survine la mai puţin de o săptămână de la semnarea unui acord, sâmbăta trecută, la Doha, între SUA şi talibani, care deschide calea pentru o retragere completă a trupelor străine din Afganistan în 14 luni, în schimbul unor garanţii din partea insurgenţilor. 

 

Update :
23 dead and 30 wounded brought to Jinnah Hospital in #Kabul. Hospital staff confirmed death of 23 in the attack so far, fear rise in death toll. https://t.co/mFxbO7hCeS

— Farzana Shah (@Jana_Shah) March 6, 2020
Mai multe articole despre:
Afganistan Terorism