MENIU

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a fost internat de urgenţă

Astrofizicianul britanic Stephen Hawking, care suferă de o boală paraplegică degenerativă, este "foarte bolnav" şi a fost spitalizat de urgenţă. Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Universităţii Cambridge.

"Profesorul Hawking este foarte bolnav şi a fost dus cu salvarea la spitalul din Cambridge", a declarat, luni, un purtător de cuvânt.

Luni seară, un alt purtător de cuvânt a declarat că Hawking, care a fost supus unor investigaţii medicale, îşi va petrece noaptea la spital.

Stephen Hawking,în vârstă de 67 ani, cunoscut în întreaga lume pentru studiile sale legate de univers şi gravitaţie, este autorul cărţii "O scurtă istorie a timpului", un mare succes al literaturii ştiinţifice. Suferind de scleroză letarală amiotrofică, boală diagnosticată când avea 22 de ani, el se deplasează cu un cărucior cu rotile şi comunică prin intermediul unui calculator şi al unui sintetizator vocal.

Medicii au spus atunci că mai are de trăit doar câţiva ani, dar Hawking a contrazis acest lucru şi a devenit un om de ştiinţă recunoscut pe plan mondial. În 1979 a fost numit în catedra de matematică a Universităţii Cambridge, a primit titlul de Comandor al Imperiului britanic în 1982 şi este membru al Academiei americane de Ştiinţă.

La începutul lunii, Universitatea Arizona a anunţat că Hawking a anulat un discurs pe care urma să îl susţină la 5 aprilie, pentru că îşi revenea după o infecţie pulmonară.

Mai multe articole despre:
cambridge Stephen Hawking astrofizician