MENIU

Astăzi începe la TAS cazul depunctării Timişoarei cu 6 puncte

Foto: politimisoara.com

Toată Timişoara aşteaptă astăzi un verdict favorabil la Lausanne în cazul celor 6 puncte. Suspansul ar mai putea dura însă, anunţă preşedintele Marian Iancu.

Înarmaţi cu mulţi avocaţi, Marian Iancu şi Gheorghe Chivorchian s-au dus la Tribunal de la Lausanne. 2 aprilie este ziua în care va începe la Tribunalul de Arbitraj Sportiv analizarea cazului celor 6 puncte depunctare pentru Timişoara.

"Se poate să mai dea un termen, să ne mai cheme o dată, să ne mai cheme de două ori, nu mai târziu de 30 aprilie ei trebuie să dea o soluţie.", a declarat Marian Iancu.

"Speranţa noastră este să aducem punctele acasă. Doleanţa noastră ar fi fost ca împreună cu noi să fi venit şi un reprezentant FRF, for care coordonează activitatea fotbalistică din România", a spus şi Chivorhian.

Timişoara a pierdut 6 puncte în septembrie 2008, când FRF a pus în aplicare decizia FIFA de penalizare. Tot cazul a pornit de la cine are şi cine nu are palmaresul şi culorile echipei de pe Bega. 

Poli Timişoara, club patronat de Claudio Zambon în liga a 4-a, şi-a disputat palmaresul şi culorile cu FC Timişoara, club condus de Marian Iancu.

Tribunalul Sportiv i-a dat violetul şi palmaresul lui Zambon, iar FC Timişoara a trebuit să schimbe culoarea echipamentului. Şi susţine că a şi făcut-o, din violet în mov.

Oficialii FRF au văzut însă tot violet în faţa ochilor, la fel şi FIFA, aşa că pe 4 septembrie 2008 clubul timişorean a fost depunctat cu 6 puncte.

Cele două foruri au considerat atunci că sentinţa nu a fost dusă la îndeplinire în totalitate.

Dacă echipa lui Balint ar primi înapoi cele 6 puncte, ar ajunge la 43 şi ar egala Dinamo în fruntea clasamentului Ligii I.