MENIU

Asociaţiile de protecţia animalelor au protestat pentru adoptarea legii sterilizării şi adăposturilor

Foto: photobucket.com
Asociaţile de protecţia animalelor cer urgentarea adoptării proiectului de lege privind gestionarea câinilor fără stăpân

Protest în Capitală pentru apărarea animalelor. Zeci de iubitori ai patrupedelor au venit în faţa Parlamentului, să ceară urgentarea adoptării unei legi de protecţie a animalelor, lege care întârzie de mai bine de un an şi jumătate pe masa deputaţilor.

Asociaţia "Cuţu, cuţu" din Bucureşti, asociaţia "Iubiţi maidanezii-Ute Langenkamp" din Piteşti, asociaţia pentru protecţia animalelor "Robi" din Bucuresti, asociaţia "Ia-mă acasă" din Bucureşti, asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară "Caleidoscop" din Bucureşti, asociaţia "Nu mai eşti singur" din Bucureşti, fundaţia "Doggy-Dog" din Bucureşti, asociaţia "Salvaţi Animalele" din Baia Mare, Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor din Bucureşti şi Federaţia Română pentru Protecţia şi Controlul Animalelor din Craiova şi aproximativ 150 de iubitori de animale au pichetat Parlamentul marţi, între orele 9-13 în Piaţa Constituţiei.

Asociaţile de protecţia animalelor cer urgentarea adoptării proiectului de lege privind gestionarea câinilor fără stăpân. Proiectul prevede obligativitatea construirii de adăposturi pentru câini, pisici şi animale mari precum şi sterilizarea lor.

Proiectul legislativ a fost adoptat în unanimitate de către Senatul României în decembrie 2007, dar de atunci este blocat la Comisia de Administraţie Publică a Camerei Deputaţilor. Organizatorii au aşteaptat la protest peste 300 de persoane din toată ţara, dar şi personalităţi publice.

Protestatarii au fost echipaţi cu animale de pluş, dar şi cu animale adevărate!

"Să castreze câinii din curţi, acesta este primul lucru care trebuie făcut! Ar trebui să ştie treaba asta, dar nu ştiu de ce nu rezolvă. Mereu aruncă animalele afară din curţi. O să ieşim în stradă până când se va rezolva problema", a declarat unul dintre protestatari.

Asociaţiile de protecţia animalele au adus-o la protest şi pe Rita, un cal abandonat care acum este îngrijit de oameni cu suflet bun la un adăpost de cai din zona Tei, în Bucureşti. 

Protestatarii au stabilit ca următorii paşi sunt darea în judecată a Sulfinei Barbu, preşedinta Comisiei de Administraţie Publică şi a Robertei Anastase, preşedinta Camerei Deputaţilor, precum şi depunerea unei plângeri penale la adresa acestor două persoane, potrivit unui comunicat de presă al asociaţiei Cuţu, Cuţu.