MENIU

Asociaţia Salvaţi Delta a organizat concursul Stuffish în Delta Dunării

Foto: RTV

"Îl prind, îl pup şi îi dau drumul". Acesta a fost sloganul primei ediţii de pescuit sportiv organizată în Deltă de Asociaţia Salvaţi Delta. Timp de trei zile, începând de vineri, pescari profesionişti, dar şi vedete au participat la Stuffish cu un singur scop: să le dovedească locuitorilor Deltei că este necesară dezvoltarea unor activităţi care să nu afecteze mediul. Toate ştiucile prinse în concurs au fost pupate, apoi eliberate.

Concursul Stuffish a început vineri şi s-a terminat ieri dimineaţă. Pescarii au prins 159 de ştiuci, adică aproape 100 de kilograme, care au fost aruncate înapoi în apă.

La concurs au participat şi reprezentanţii Asociaţiei Salvaţi Delta, preşedintele Liviu Mihaiu şi directorul Costel Popa. Ambii au explicat încă o dată de ce este atât de important ca pescuitul industrial să fie înlocuit cu cel sportiv.

"Facem Stuffish pentru că prin pescuit industrial vedem cât de bine o duc oamenii Deltei. Despre asta e vorba. Prin pescuitul industrial nu se dezvoltă comunitatea 1.33.56 se dezvoltă doar braconierii Facem acest lucru pentru a demonstra practic că se poate .Fracem acest lucru pentru a dezvolta comunităţile locale. Îi mulţumesc şefului nostru, Liviu Mihaiu, pentru ce face în fiecare zi", a declarat Costel Popa, director Asociaţia ,,Salvaţi Delta".

Şi ca în orice competiţie au existat şi premii.

Premiile în valoare de 8.000 de euro au fost donate comunităţilor din Deltă pentru finanţarea unor proiecte de dezvoltare locală: investiţia într-o afacere cu împletituri din stuf, renovarea unui dispensar şi reabilitarea unei şcoli. La concurs au mai participat, pentru a susţine campania, Gică Popescu, Dan Chişu şi Ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Nicolae Nemirschi.
Mai multe articole despre:
concurs peşte organizaţie competiţie pescari slogan