MENIU

Arsene Wenger: "Dacă schimbi un antrenor la fiecare şase luni, nu vei avea şansa să creşti jucători tineri"

Foto: http://www.telegraph.co.uk

Antrenorul lui Arsenal, Arsene Wenger, a afirmat, luni, că tehnicienii tineri se vor adapta din ce în ce mai greu în Premier League deoarece cluburile nu au răbdare cu ei şi le reziliază prea repede contractele. Wenger a mai spus că instabilitatea de la nivelul băncii tehnice va afecta şi performanţele jucătorilor tineri.

"Nimeni nu se poate plânge de faptul că nu există antrenori englezi de valoare, având în vedere că mai mulţi şi-au pierdut slujbele în ultimul timp. Situaţia globală îi afectează şi pe antrenorii tineri, care nu se pot afirma, iar cluburile nu au răbdare", a spus Wenger.

În cei 12 ani de când tehnicianul francez activează la formaţia londoneză, 107 antrenori şi-au pierdut postul la formaţiile din Premier League.

"Stabilitatea tehnică este foarte importantă pentru obţinerea succesului. Dacă schimbi un antrenor la fiecare şase luni nu vei avea şansa să creşti jucători tineri, pentru că antrenorul ştie că dacă pierde trei meciuri este dat afară. Multe probleme sunt de ordin financiar, iar dacă directorii cred că nu eşti destul de competent, atunci trebuie să plăteşti preţul, dar nu este corect atunci când se iau măsuri superficiale", a adăugat Wenger.

El a dat ca exemplu demiterile lui Roy Keane, Paul Ince şi Tony Adams, despre care a spus că sunt trei personalităţi importante din fotbalul englez, dar au fost trataţi incorect. "Nu simt că eu am o siguranţă specială. Cred că este foarte dificil să compari pe cineva care este de 6 luni şi altcineva care este la un club de 12 ani. Eu am arătat de multe ori loialitate clubului şi apreciez încrederea pe care mi-o dă. Încrederea trebuie să fie din partea ambelor părţi şi să nu renunţi după prima dificultate", a mai spus antrenorul lui Arsenal, echipă care este pe locul 5 în Premier League.
Mai multe articole despre:
demitere Arsene Wenger Roy Keane