MENIU

Arcelor Mittal, acuzat de acţiuni anticoncurenţiale şi de subminarea economiei naţionale

Foto: Realitatea TV

Mii de angajaţi din porturile maritime şi fluviale sunt afectaţi de decizia grupului Arcelor Mittal Galaţi de a suspenda importul de materii prime prin portul Constanţa şi pe canalul Dunăre - Marea Neagră. Companiile române şi sindicatele acuză grupul Arcelor Mittal de acţiuni anticoncurenţiale, anticomerciale şi de subminare a economiei naţionale.

Asta pentru că Arcelor a decis să importe marfă prin Bulgaria, deşi plăteşte de două ori mai mult. Materia primă pentru combinatul siderurgic de la Galaţi se descarcă de ani de zile în portul Constanţa. Arcelor a deturnat însă transporturile prin Bulgaria aşa că multe companii portuare au fost afectate financiar.

Directorii companiilor afectate de hotărîrea Arcelor Mittal au decis să sesizeze şi forurile europene. Reprezentanţii grupului indian spun că decizia de a transporta marfa prin Bulgaria este mai ales, pentru binele companiei.

"Noi ne dorim tot timpul ca acesta să fie român şi explorăm toate posibilităţile pentru încheierea unui asemenea contract cu tarife care să nu se schimbe de la an la an. Acest lucru este pentru sustenabilitatea operaţiunilor noastre la Galaţi, pentru bunăstarea angajaţilor şi în acelaşi timp este pentru asigurarea strategiei noastre de dezvoltare pe termen lung", a declarat un reprezentant al companiei.

Companiile afectate au făcut deja plângere la Parchet, iar Consiliul Concurenţei s-a autosesizat.

Mai multe articole despre:
preţuri Bulgaria angajaţi Arcelor Mittal concurenţă