MENIU

Aproximativ 30 de persoane au murit în Ucraina din cauza unui virus respiratoriu necunoscut

Foto: emaramures

Şcoli din trei regiuni din vestul Ucrainei au intrat, joi, în carantină, pentru două săptămâni, după ce au fost înregistate mai multe decese generate de un virus respiratoriu necunoscut, anunţă agenţiile ucrainene.

În ultimle zile, în regiunea Ternopol au fost înregistrate 12 decese în regiunea Ivano-Frankovsk şi în regiunea Lvov. Potrivit UNIAN, şcolile din aceste regiuni au intrat în carantină de joi, pentru două săptămâni.

Potrivit agenţiilor ucrainene, medicii spun că persoanele decedate au fost diagnosticate cu pneumonie.

De asemenea, potrivit datelor prezentate miercuri, la Ternopol au fost înregistrate peste 240 de cazuri de infecţii respiratorii la o populaţie de 10.000 de oameni.

Tot joi, în regiunea Ternopol numărul persoanelor spitalizate, diagnosticate cu pneumonie, a crescut de 2,5 ori. 22 de persoane sunt în stare gravă.

Ministrul Sănătăţii, Vasili Kneazevici, a confirmat în şedinţa de Guvern, de joi, "situaţia gravă din regiunea vestică a ţării". El a adăugat că medicii deocamdată nu ştiu dacă decesul a fost generat de un virus gripal sau de o formă mai complicată a gripei H1N1.