MENIU

Aproape jumătate dintre americani cred că gravitatea încălzirii climatice este exagerată de presă

Foto: etmid.net

Din ce în ce mai mulţi americani (41%) cred că gravitatea încălzirii climatice este exagerată de mass-media, arată un sondaj Gallup dat publicităţii, relatează AFP.

41% dintre american se îndoiesc că schimbarea climatică este atât de gravă pe cât scrie presa, cel mai ridicat nivel de scepticism din ultimii 10 ani, potrivit institutului de sondaje. În 2004, 38% dintre americani erau de aceeaţi părere.

Studiul, realizat pe un eşantion de 1.012 adulţi, în perioada 5-8 martie, arată şi că schimbarea climatică se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte preocupările legate de mediu ale americanilor. În schimb 84% dintre persoanele chestionate se tem de posibila poluare a apei potabile. Contaminarea solului, poluarea aerului, ploile acide şi dispariţia unor specii de plante şi animale sunt principalele surse de îngrijorare ale americanilor.

Şi proporţia celor care cred că schimbarea climatică a afectat deja Terra este în scădere, de la 61% anul trecut, la 53% în prezent. Iar 16% dintre cei chestionaţi sunt de părere că efectele schimbările climatice "nu se vor produce niciodată", o valoare record.

Rezultatele sondajului sugerează că "mesajul privind schimbarea climatică a pierdut o parte din ecoul său în rândul americanilor", explică Lysia Saads, analist la Gallup.