MENIU

Aproape jumătate din elevii şi preşcolarii clujeni vor primi cornuri abia în octombrie

Foto: caleb13.info

Aproape jumătate din elevii şi preşcolarii clujeni vor primi cornuri, în cadrul programului "Cornul şi Laptele", abia din luna octombrie, deoarece au existat întârzieri la licitaţiile organizate de Consiliul Judeţean Cluj.

Astfel, 24.373 de elevi şi preşcolari, din totalul de 55.817 care studiază în Cluj, vor primit cornuri de la începutul lunii octombrie dacă nu contestă nimeni până în data de 28 septembrie, inclusiv, licitaţia CJ Cluj.

"Având în vedere faptul că unii dintre competitori au depus la Consiliul Judeţean o serie de sesizări, am fost obligaţi să facem verificări  pentru a vedea în ce măsură ele sunt reale. Din acest motiv, paşii ceruţi de derularea procedurilor legale au fost întârziaţi. Suntem acum în situaţia în care finalizăm atribuirea contractului pentru distribuirea laptelui în toate unităţile şcolare din judeţ şi a cornului pentru parte din ele, urmând ca situaţia să fie definitiv rezolvată în cel mai scurt timp", a declarat, preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.
De la începutul anului şcolar, elevii clujeni nu au primit încă lapte, câştigătorul licitaţiei fiind Dorna, însă contestaţiile se mai pot depune inclusiv marţi, 22 septembrie.

Judeţul Cluj este împărţit pe trei zone, din care în două zone, cea nordică - municipiile Dej şi Gherla, cu comunele arondate - şi cea estică - municipiile Turda şi Câmpia Turzii - licitaţia a fost câştigată de Roland SA, care va distribui cornuri cel mai devreme la începutul lunii octombrie. Cea de a treia zonă, cu cei mai mulţi elevi, include municipiul Cluj-Napoca şi oraşul Huedin, şi comunele arondate. Aici licitaţia a fost câştigată de SC Boromir SA, încă nici aici contractul nu a fost semnat încă. Purtătorul de cuvânt al CJ Cluj susţine că abia din a doua zi după semnarea contractului cu furnizorul de lapte sau corn produsele vor fi distribuite în şcoli.

SC Boromir a câştigat licitaţia oferind 0,21 de lei pe corn, Roland SA a oferit pentru zona Turda şi Câmăia Turzii 0,20 de lei pe corn, iar pentru zona Dej, 0,19 lei pe fiecare corn. Dorna va distribui lapte în unităţile şcolare pentru un preţ de 0,37 de lei pe unitate de produs. Preţurile nu includ TVA.

Inspectorul şcolar general adunct Peter Tunde a spus că a primit sesizări de la liderii comunităţii rrome, care se plâng se lipsa laptelui şi cornului din şcoli. "Chiar în primele zile de şcoală, liderii comunităţilor rromilor sau chiar de la grădiniţe m-au contactat. Au înţeles situaţia, este o situaţie scurtă.

Dacă s-ar fi semnat un act adiţional cu furnizorii de anul trecut, atunci s-ar fi putut livra laptele şi cornul încă pentru o lună, decizia aparţine Consiliului Judeţean", a afirmat Tunde. Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj susţine, însă, că nu ar fi fost legală semnarea unui act adiţional cu câştigătorii de anului trecut.

Tunde a mai afirmat că licitaţia a fost adjudecată de o altă firmă pentru zonele Turda şi Dej, însă CJ Cluj ar fi primit sesizări din alte judeţe şi a trebuit să rezilieze contractul.

Mai multe articole despre:
elevi corn şi lapte licitaţii preşcolari