Aproape 75% dintre studenţi aleg internetul în locul bibliotecilor
Aproape trei sferturi dintre studenţii români preferă internetul ca sursă suplimentară de informaţie în detrimentul clasicelor biblioteci. Peste 94% dintre cei care urmează cursurile universitare deţin acasă cel puţin un computer conectat la internet, potrivit unui studiu.
Cei mai mulţi studenţi accesează internetul de acasă (94%), faţă de numai 2% care se servesc pentru acest scop de calculatoarele din facultăţi.
"Se pare că sălile clasice de seminar rămân locurile de întâlnire, însă comunicarea şi informarea s-au transferat masiv în mediul virtual, motiv pentru care această resursă ar trebui mai mult folosită pentru educaţia pe termen lung", spune Thomas Osburg, Corporate Affairs Director pentru Intel Europa, prezent la conferinţa de lansare a studiului.
Aproape toţi studenţii chestionaţi au acasă un computer (98%), 35% dintre ei deţinând chiar două calculatoare. Deşi numai 45% dintre ei au un laptop, tendinţa spre mobilitate îi face pe 88% dintre ei să prefere acest instrument, şi nu clasicele desktopuri.
Generaţia analizată a avut prima dată contact cu computerul înainte de împlinirea vârstei de 14 ani, 50% dintre studenţii intervievaţi spunând că au utilizat prima dată computerul personal acasă, iar 40% la şcoală.
Studiul "Tendinţe în utilizarea instrumentelor IT&C de către studenţii români", lansat de compania Intel, a fost realizat în perioada 1-15 octombrie pe un eşantion de 130 de studenţi de la Universitatea Bucureşti, Universitatea de Vest din Timişoara şi de la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca.