MENIU

Aproape 400 de timişoreni au avut nevoie de asistenţă medicală din cauza caniculei

Foto: RTV

Aproape 400 de persoane au apelat la serviciile personalului medical din punctele de prim ajutor instalate în Timişoara, ca urmare a caniculei din ultimele zile.

"Pe parcursul celor două zile de funcţionare a punctelor de prim ajutor, un număr de 369 de persoane au apelat la serviciile personalului medical, din incinta acestor puncte. Nu au fost semnalate situaţii deosebite", a declarat Dana Şpac, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş.

Şapte puncte de prim ajutor sunt activate în Timişoara, în pieţele mari şi în incinta clădirii Poştei Mari. Acestea au funcţionat la cote maxime, din cauza temperaturilor ridicate. Acestea funcţionează în Piaţa Lipovei, Piaţa 700, Piaţa Iosefin, Piaţa Doina, Piaţa Giroc şi în incinta clădirii Poştei Mari.

Temperaturile au depăşit vineri, la Timişoara, 35 de grade celsius. Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de caniculă, valabilă de vineri, ora 14:00, până sâmbătă, ora 18:00. Vizate sunt atât Bucureştiul cât şi 26 judeţe din vestul, sudul şi estul ţării, unde temperatura aerului va depăşi izolat la amiază 35 de grade, potrivit ANM.

Mai multe articole despre:
Timişoara canicula