MENIU

Aproape 250 de cabinete de medicină de familie din Dolj ar putea fi închise

Foto: wordpress.com

Preşedintele Societăţii de Medicină de Familie Dolj, Mirela Profir, a declarat miercuri în cadrul unei conferinţe de presă, că 248 de cabinete de medicină de familie din judeţul Dolj care au pe liste mai puţin de 1.400 de asiguraţi ar putea fi închise.

Cele mai multe dintre cele 248 de cabinete medicale de familie se află în mediul rural şi vor fi închise dacă fondurile alocate pentru medicina de familie vor scădea cu 40%, a afirmat medicul Mirela Profir.

"În judeţul Dolj sunt 112 cabinete care au înscrişi sub 1.000 de asiguraţi şi 136 care au între 1.000 şi 1.400 de asiguraţi. Toate aceste cabinete se vor închide în scrut timp pentru că veniturile nete ale medicilor vor fi sub salariul minim pe economie. Este o situaţie fără precedent, care va duce la blocarea întregului sistem santiar dacă proiectul de buget nu va fi modificat", a spus preşedintele Societăţii de Medicină de Familie Dolj.

Potrivit sursei citate, foarte mulţi medici de familie au ales să lucreze în alte ţări din Uniunea Europeană. "Noi avem deja un deficit foarte mare de medici de familie în Dolj, pentru că foarte mulţi au plecat în străinătate, unde câştigă mult mai bine decât în România. În plus, numărul bolnavilor, mai ales de diabet, este în creştere, iar această situaţie nu poate fi contracarată decât prin punerea accentului pe medicina de familie", susţine Mirela Profir.

Mai multe articole despre:
buget fond medicină Dolj familie rural cabinet închidere