MENIU

Antrenorii străini nu au viaţă lungă în România

Foto: NewsIn

La fel ca în trecut, în 2009 antrenorii străini nu au avut viaţă lungă în România. După demiterile italienilor Cristiano Bergodi, de la Steaua, şi Dario Bonetti, de la Dinamo, în Liga I mai antrenează doar doi străini: Antonio Conceicao, la CFR Cluj, şi Nicolo Napoli, la Astra Ploieşti.

Orice străin care vine în România trebuie să ştie că statistica nu este de partea sa. Până acum, doar doi antrenori se pot lăuda că au stat mai mult de un an pe banca unei echipe. Nicolo Napoli la Craiova, un an şi şase luni, şi Duşan Uhrin la Timişoara, un an şi patru luni.

Media de "rezistenţă" a străinilor pe banca echipelor din Liga I este de aproape cinci luni. În 2009, cel mai puţin a stat Pedrazzini la Steaua - trei săptămâni. Alex Jindra şi Cristiano Bergodi au bifat câte trei luni la CFR Cluj, respectiv Steaua, iar Bonetti a rezistat trei luni şi jumătate la Dinamo.

Tony Conceicao, de la CFR Cluj, este recordmanul anului: a fost numit la începutul lui aprilie şi a prins deja jumătate de an pe banca CFR-ului.

Cât au rezistat antrenorii străini pe banca echipelor din Liga I:

Jose Peseiro (Rapid) - 4 luni
Maurizio Trombetta (CFR Cluj) - 2,5 luni
Cristiano Bergodi(Steaua) - 3 luni
Dario Bonetti(Dinamo) - 3,2 luni
Ales Jindra (CFR Cluj) - 3 luni
Dusan Uhrin (FC Timişoara) - 18 luni
Walter Zenga (Steaua) - 9 luni