MENIU

Antonescu: Voi propune Avocatului Poporului să sesizeze CCR pe ordonanţa de urgenţă care modifică Legea referendumului

Foto: RTV

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat miercuri seară la Realitatea TV, că va propune Avocatului Poporului să sesizeze CCR pe ordonanţa de urgenţă, pe care Guvernul a adoptat-o în şedinţa Coaliţiei din aceeaşi zi. Motivul invocat de liberal este că Guvernul nu poate impune funcţionarea Parlamentului.

Potrivit lui Antonescu, ordonanţa este "absolut aiuritoare", deoarece "impune Parlamentului ce să facă", motiv pentru care ar fi "evident anticonstituţională".

"Facem ce putem, sesizăm Avocatul Poporului cu excepţia de neconstituţionalitate pentru că Guvernul nu poate să dea o ordonanţă care să afecteze regimul de funcţionare a unei instituţii fundamentale. Guvernul este, ca putere executivă, într-o postură în care nu poate prescrie sau modifica modul de funcţionare al Parlamentului", a afirmat preşedintele PNL.

"Parlamentul trebuie să răspundă solicitării preşedintelui pentru referendum în 20 de zile, a decis Guvernul. Executivul a adoptat o  ordonanţă de urgenţă prin care impune un termen în care Parlamentul să se pronunţe prin aviz consultativ cu privire la decizia şefului statului de a organiza un referendum consultativ pe o problemă de interes naţional", a declarat primul-ministru Emil Boc.

Mai multe articole despre:
PNL Crin Antonescu avocatul poporului sesizare CCR