MENIU

Antonescu: Principalul meu contracandidat rămâne Traian Băsescu, el are ceea ce eu nu mai doresc să aibă: preşedinţia României

Foto: NewsIN

Prezidenţiabilul PNL spune că şeful statului este principalul vinovat pentru întârzierea banilor de la FMI şi asta deoarece nu a acceptat varianta de guvern Klaus Johannis.

"Avem o singură persoană care determină această situaţie, care refuză să pună la lucru un guvern care putea lucra de două săptămâni", a declarat duminică seară preşedintele PNL, Crin Antonescu, făcând trimitere la preşedintele Traian Băsescu. Prezent în emisiunea "România politică", Antonescu a declarat că era obligaţia lui Băsescu să facă un compromis pentru a evita problemele apărute cu finanţarea după căderea Cabinetului Emil Boc. "De ce dacă eu am propus o variantă care era acceptabilă, nu era un liberal, nu era un adversar al preşedintelui, nu l-a deranjat niciodată, nu a acceptat-o? Oare nu e obligaţia unui om care este preşedintele României să găsească un compromis? Avea raţiune această propunere. Nu putem să ne scuzăm că toată lumea e la fel de vinovată!", a declarat liderul PNL.

Acesta a reluat mai vechea sa teză conform căreia anumite grupuri media favorizează ideea că Traian Băsescu şi Mircea Geoană au şi câştigat bătălia pentru calificarea în turul doi, în detrimentul său sau al lui Sorin Oprescu. "Eu am remarcat în prima săptămâna din această campanie, că există grupări în spatele candidatului Băsescu ş o puternică grupare solidă în spatele domnului Geoană. Acţiunea convergentă a acestor două grupări e să dea senzaţia că doar Băsescu şi Geoană contează. Eu am vorbit de linii politice ale unor grupuri mediatice. Aş putea vorbi de o coaliţie de la Grivco din care Traian Băsescu face parte. Despre Sorin Oprescu am spus că este şi domnia sa victima a acestor operaţiuni din sondaje. Principalul meu contracandidat rămâne Traian Băsescu, el are ceea ce eu nu mai doresc să aibă: preşedinţia României", a spus Antonescu.