MENIU

Antonescu: Nu am încredere în Geoană, cum să am?

Foto: NewsIN

Prezidenţiabilul liberal spune că în cazul în care nu va intra în turul doi va recomanda electoratului să aleagă un finalist. Niciuna dintre cele două variante probabile, Traian Băsescu sau Mircea Geoană, nu îl încântă.

"[...aş avea] de ales între pericolul unui derapaj, unor forme autoritare care îmi repugnă în cazul Traian Băsescu. În cazul Mircea Geoană avem de-a face cu stagnare, de bine de rău, cu Băsescu s-a mai agitat sistemul, cu Geoană e chiar o problemă. Nu o să ştim cine e preşedinte. Se linişteşte mocirla. Vom avea miniştrii puşi nu pe criteriul competenţei, ci pentru că au mai multe pile în grupurile de interese.Eu am această atitudine critică faţă de Mircea Geoană, dar pentru că totuşi el a cauţionat pe din două cu Băsescu şi am văzut cum înţelege să se preocupe PSD de interesul public, în văd acum pe Geoană promiţând din nou cu nonşalanţă, omului ăstuia nu îî pasă de ce îi spun oamenii. Nu îmi voi permite să nu merg la vot şi nu îmi voi permite în calitate de preşedinte de partid să nu le spun alegătorilor mei ce voi face. Vom alege între faţete ale răului, îmi voi justifica opţiunea, vom avea între excrecenţe ale sistemului, dictatorial e poate mult spus, înconjurat de personaje extrem de proastă calitate, sau între sistemul liniştit (al domnului Geoană, n.red.) care ne lasă şi pe noi să trăim, dar ne lasă să stagnăm", a declarat candidatul PNL la prezidenţiale, prezent în emisiunea "Casa presei" de la REALITATEA FM.

Întrebat dacă are încredere în şeful PSD, Antonescu a fost categoric: "Nu am încredere în Geoană. Nu. Cum o să am?".

În opinia sa, preşedintele PSD ar fi cel mai confortabil contracandidat pentru Băsescu în turul doi. "Mircea Geoană este şansa lui Traian Băsescu de a mai fi preşedinte al României. Este evident că îşi doreşte. E şi linia de atac a preşedintelui, care nu s-a referit aproape niciodată la mine. Propaganda prezidenţială atacă în fiecare zi un candidat", a precizat preşedintele PNL.