MENIU

Antonescu îi reproşează lui Geoană că vorbeşte în numele majorităţii fără nicio calitate

foto: NewsIN

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Alexandria, într-o conferinţă de presă, că partidul pe care îl conduce este dispus să discute cu celelalte formaţiuni pentru a găsi o soluţie în vederea elaborării bugetului pe 2010, reproşându-i lui Geoană că vorbeşte în numele majorităţii.

Liderul liberal s-a arătat deranjat de faptul că Mircea Geoană, preşedintele PSD, a anunţat că liderii politici se vor întâlni pentru găsirea unei formule juridice pentru buget. Acesta i-a reproşat lui Mircea Geoană că "şi-a luat un obicei de a vorbi în numele majorităţii fără nicio calitate" şi a negat faptul că PNL ar fi consimţit pentru organizarea unei astfel de întâlniri.

"Majoritatea sau liderii majorităţii se întâlnesc atunci când convin acest lucru. Nu am avut în sensul acesta noi, liberalii, nicio discuţie şi niciun angajament cu domnul Geoană", a spus liderul liberal. Deşi a arătat disponibilitatea liberalilor pentru o discuţie comună cu ceilalţi lideri de partide pentru găsirea unei formule de adoptare a bugetului pe 2010, Antonescu s-a arătat ciecumspect în găsirea unei formule juridice în acest sens.

"Pentru a abilita guvernul, juridic nu ştiu dacă avem soluţie, dacă nu cumva aici este o chestiune constituţională. Cred însă că ideea de a promova bugetul prin iniţiativă din Parlament poate fi examinată şi noi suntem gata să o discutăm şi să o punem în practică", a declarat  Antonescu.

Vicepreşedintele partidului, Ludovic Orban, a susţinut că ideea a fost anunţată de PNL ca soluţie pentru ca România să primească a doua tranşă de împrumut de la Fondul Monetar Internaţional.

"Grupurile parlamentare ale PNL au transmis celorlalte grupuri parlamentare propunerea formulată de PNL ca pentru a avea garanţia că FMI va elibera tranşa a doua să se convoace camerele reunite ale Parlamentului într-o şedinţă specială pentru adoptarea unei hotărâri prin care Parlamentul să garanteze în proiectul de buget pe care-l va aproba că vor fi respectaţi indicatorii macroeconomici care au fost conveniţi prin acordul cu FMI", a spus Ludovic Orban.

Acesta a mai anunţat că PNL elaborează şi o formulă proprie de buget. "În paralel, conducerea PNL a desemnat o echipă formată din şapte specialişti să elaboreze un proiect de buget astfel încât viziunea noastră asupra bugetului pe 2010 să fie prezentă în bugetul care se va adopta".