MENIU

Antonescu: După părerea mea Parlamentul nu are niciun motiv să se mai reunească

Foto: NewsIn

Preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat vineri seară la Buzău, că PNL nu participă la "circul" politic al lui Traian Băsescu şi că nu va merge la nicio întâlnire pe tema formării Guvernului Negoiţă.

"Pe tema formării guvernului nu mă voi duce la nicio întâlnire. Noi ne-am formalizat la toate întâlnirile şi la toate consultările, dar de această dată, ceea ce înseamnă sfidarea totală a preşedintelui, cred că participăm la o farsă care nu e de demnitatea noastră să fim prezenţi. Preşedintele ne-a spus incă o dată că ignoră o majoritate formată în Parlament, că ignoră instituţiile politice. Ei sunt intraţi într-un monolog absurd cu spatele la Parlament şi la cetăţeni", a declarat Crin Antonescu, aflat în campanie electorală la Buzău.

"Preşedintele îşi bate joc de români. De astfel de glume mie nu-mi mai arde. Nu ne-a spus nici un argument împotriva lui Johannis", a mai spus liberalul.

La ora 17.00 au început consultările pentru formarea unui guvern, consultări la care, premierul desemnat Liviu Negoiţă, a invitat toate partidele parlamentare. La invitaţia lui Negoiţă au răspuns doar grupul minorităţilor naţionale, grupul nou format al independenţilor şi PD-L.