MENIU

Antonescu: Cu semnarea acordului cu PSD soarta cursei prezidenţiale e închisă

Geoană şi Antonescu
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a arătat încrederea că prin semnarea acordului de miercuri cu PSD, soarta cursei pentru prezidenţiale este stabilită, iar Mircea Geoană va ajunge preşedinte.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi-a arătat încrederea că, prin semnarea acordului de miercuri cu PSD, se stabileşte soarta cursei prezidenţiale, iar Mircea Geoană va ajunge preşedinte, dar a precizat că există anumite condiţii, din partea PNL, care ţin de o viitoare guvernare.

Întrebat ce se va întâmpla cu acest acord politic dacă Mircea Geoană nu va ieşi preşedinte, Antonescu a declarat că tocmai prin semnarea acestui acord politic prin semnarea acestui acord se va încheia cursa pentru prezidenţiale, iar preşedinte va fi Geoană.

\"Eu cred că în momentul în care acest acord se semnează se încheie soarta cursei prezidenţiale e decisă şi Mircea Geoană va fi preşedinte. Dacă luăm ipoteza că Traian Băsescu va obţine un nou mandat, aceste acorduri nu vor putea fi puse în practică, dar spiritul acestor acorduri va rămâne şi probabil că vom folosi aceasta împotriva lui Traian Băsescu, pentru că eu nu-mi imaginez în al doilea mandat un Băsescu democrat, care face ordine în viaţa politică şi în România\".

În legătură cu primarul Sibiului, Antonescu a declarat că Johannis ar trebui să iasă cu un prorgam de guvernare, deja fiind implicat indirect în această campanie electorală.

\"Johannis nu  a ieşit în campanie cu mine pentru că Johannis a spus de la bun început că el nu doreşte să fie agentul electoral al cuiva, iar eu am spus că Johannis nu este un agent de campanie. Părerea mea este că ar fi bine , de vreme ce Klaus Johannis a devenit un personaj al acestei competiţii, indirect, şi atâta timp cât Geoană spune că îl va desemna premier, că Johannis va trebui să iasă cu un program de guvernare\", a declarat Antonescu, precizând, totuşi, că Johannis nu va face singur acest program de guvernare, ci împreună cu partidele politice, pe baza ideilor sale. Antonescu a apreciat că este foarte important ca Johannis să iasă cu acest program de guvernare pentru ca alegătorii să cunoască programul viitorului guvern.

Întrebat dacă şi Corneliu Vadim Tudor ar spune că îl susţine pe Klaus Johannis, Antonescu s-a arătat dezinteresat de ce va face Vadim Tudor, dar că această susţinere pentru Johannis ar putea duce la o demobilizare a electoratului.

\"Nu mă interesează ce va face Vadim Tudor. Eu mă gândesc la viitor. Domnul Băsescu e trecut. Probabil că nu îi va plăcea lui Mircea Geoană, dar acuma v-am răsuns eu, că m-aţi întrebat pe mine. Această susţinere din partea lui Vadim pentru Johannis poate avea riscul de a demobiliza alegătorii, dar cred că acum nu mai au cum să se îndrepte decât împotriva lui Traian Băsescu.\"

Referitor la unul sau mai multe aspecte care ar putea influenţa semnarea acordului politic dintre PNL şi PSD, de miercuri, Antonescu a afirmat că \"atâta vreme cât nu discutăm despre oameni, funcşţii şi poziţii, nu ar avea ce săs e întâmple ca să nu se semneze acesta cord.\"

\"Mai avem de discutat un program de guvernare, şi noi l-am prevenit pe Mircea Geoană că exsită câteva lucruri la care nu renunţă sub nicun chip. Dar atâta vreme cât nu discutăm despre oameni, funcşţii şi poziţii, nu ar avea ce săs e întâmple ca să nu se semneze acesta cord\", a explicat Antonescu.

Întrebat dacă a fost contactat de cei de la PD-L, Antonescu a declarat că a primit SMS-uri şi telefoane, dar că nu a dat importanţă acestora şi că nu se arată deschis unor astfel de abordări.

Traian Băsescu a declarat că se bucură că s-a realizat \"această alianţă împotriva preşedintelui\", formată din PSD, PNL şi UDMR, precizând că aşteaptă ca şi PRM să li se alăture pentru a forma aceeaşi alianţă care l-a suspendat pe şeful statului în 2007.