MENIU

ANRE: Gazele naturale se ieftinesc cu 5%, de la 1 iulie, pentru populaţie şi pentru industrie

Foto: RTV

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis ca gazele naturale să se ieftinească cu 5% de la 1 iulie, atât pentru populaţiei, cât şi pentru consumatorilor industriali, a declarat preşedintele ANRE, Petru Lificiu.

În primele cinci luni ale anului 2009, consumul de gaze a scăzut cu 19,58% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2008, iar producţia internă de gaze nu depăşeşte necesarul de consum. Totodată, Petru Lificiu a declarat că preţul energiei electrice livrate populaţiei rămâne neschimbat de la 1 iulie.

Ultima modificare de preţ la gazele naturale a avut loc la începutul lunii mai, când Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis ca preţul gazelor livrate populaţiei să scadă cu 3%.

Premierul Emil Boc a declarat la 20 mai că începând cu 1 iulie preţul gazelor naturale se va reduce cu încă 5 procente, potrivit informării făcute de preşedintele ANRE în cadrul reuniunii Executivului, după reducerea cu 3% operată la 1 mai.

ANRE se află în subordinea directă a Guvernului şi are misiunea de a crea şi aplica sistemul de reglementări necesar funcţionării sectorului energiei şi pieţelor de energie electrică, energie termică şi gaze naturale în condiţii de eficienţă, concurenţă, transparenţă şi protecţie a consumatorilor.
Mai multe articole despre:
energie electrică ANRE gaze naturale industrie