MENIU

ANRE: Energia electrică s-ar putea ieftini cu 5-10%, către sfârşitul anului

Foto: cotidianul.ro

Preţul energiei electrice ar putea scădea cu 5-10%, către sfârşitul anului, dacă economia se redresează şi dacă va creşte consumul de electricitate, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu.

"Preţul energiei electrice sunt calculate de două ori pe an, la începutul anului şi la 1 iulie. Dacă economia se redresează şi dacă va creşte consumul de energie electrică, avem rezerve de a ieftini electricitatea cu 5 până la 10%, către sfârşitul anului, pe partea reglementată, adică mai ales consumatorii casnici", a precizat Petru Lificiu.

În ceea ce priveşte preţul gazelor naturale, Lificiu spune că încă nu se poate vorbi nimic despre acest lucru acum şi că nu a fost luată nicio decizie.

Energia electrică de înaltă tensiune alimentează circa 100 de companii mari din industrie, cu tensiune medie sunt alimentaţi aproximativ 14.000-15.000 de agenţi economici şi 100.000 de consumatori casnici, iar alte opt milioane de casnici, prin joasă tensiune.

Mai multe articole despre:
ANRE preţ gaze Petru Lificiu