MENIU

Animalele o duc mai bine decât localnicii la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

Foto: Realitatea TV

E frig în case, dar e cald la Zoo. La Târgu-Mureş, oamenii tremură de frig în apartamentele în care, nu a fost pornită căldura din diferite motive. Viaţa animalelor de la Grădina Zoologică e mai bună. Nicio încăpere în care să fie sub 25 de grade. Animalelor exotice, mai ales, nu le place deloc frigul.

Reptilele şi păsările tropicale sunt animalele cu cea mai mare nevoie de căldură. Aşa că îngrijitorii le asigură toate condiţiile. Pavilionul are centrală termică proprie, iar la nevoie sunt folosite şi sobele de teracotă.

Vizitatorii grădinii Zoologice din Târgu Mureş ar vrea să aibă şi ei în casă aceleaşi condiţii. Şi maimuţele au parte de căldură. Ele trec cu bine de sezonul rece tot cu ajutorul unei centrale termice. Caloriferele sunt însă instalate în afara gratiilor pentru ca animalele să nu ajungă la ele.

Administraţia a avut grijă ca locatarii necuvântători să treacă iarna cu bine şi fără probleme de sănătate.  La Grădina Zoologică din Târgu-Mureş trăiesc peste 500 de animale care fac parte din 74 de specii şi sunt aduse de pe toate continentele.
Mai multe articole despre:
căldură Gradina Zoologică încălzire animale Zoo