MENIU

ANI a sesizat Parchetul Sectorului 1 în cazul Gigi Becali

Foto: NewsIn
Becali: Tot ce am declarat eu în acea declaraţie de avere este dublat de acte semnate de mine în faţa unui notar

Gigi Becali intră din nou în atenţia procurorilor. De data aceasta problemele sunt legate de declaraţia sa de avere. Potrivit Cotidianul, inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au sesizat Parchetul în legătură cu declaraţia de avere făcută de Becali în calitate de candidat la alegerile europarlamentare.

"ANI s-a autosesizat din presă cu privire la mai multe inadvertenţe care în opinia noastră constituie indicii temeinice privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii", a declarat Alexandru Macovei, preşedintele ANI.

Potrivit Cotidianul, în declaraţia de avere a lui Gigi Becali nu sunt trecute o tranzacţie din decembrie 2008 de câteva milioane de euro şi nici dinamica unor acţiuni pe bursă. Pentru fals în declaraţii, patronul Stelei riscă să facă închisoare, dar poate scăpa şi cu o simplă amendă.

"Eu sunt un simplu candidat, nu am nicio funcţie de demnitar şi nicio funcţie publică. Declaraţia mea de avere nu are nicio consecinţă juridică. Tot ce am declarat eu în acea declaraţie este dublat de acte semnate de mine în faţa unui notar", a declarat Gigi Becali în legătură cu sesizarea ANI privitoarea la declaraţia sa de avere făcută înainte de campania pentru europarlamentare.

Potrivit declaraţiei de avere depuse de Gigi Becali la dosarul de înscriere pentru euroalegeri acesta are sute de hectare de teren, şapte blocuri,
o colecţie de bijuterii în valoare de 50.000 de euro şi una de ceasuri - în valoare de 250.000 de euro.

Citeşte şi: ANI a sesizat Parchetul Sectorului 1 în cazul Gigi Becali

Mai multe articole despre:
Gigi Becali avere Parchet ANI declaraţie