MENIU

Anglia - Poliţia îl acuză pe Adebayor că i-a provocat pe fanii lui Arsenal

Reprezentanţii poliţiei din Manchester l-au criticat, duminică noapte, pe jucătorul lui Manchester City, Emmanuel Adebayor, după ce acesta i-a provocat pe fanii lui Arsenal, iar un steward şi-a pierdut cunoştinţa din cauza incidentelor.

Atacantul lui City va fi suspendat pentru că l-a lovit peste faţă pe Robin van Persie şi a sărbătorit golul marcat în faţa fanilor adverşi. Clubul Arsenal riscă şi el să fie sancţionat pentru că fanii echipei s-au bătut cu stewarzii şi au aruncat cu obiecte pe teren. Numărul forţelor de ordine a fost suplimentat pentru a restabili liniştea, iar un steward şi-a pierdut cunoştinţa pentru cinci minute în urma incidentelor.

"Modul în care fotbalistul a sărbătorit golul, în faţa fanilor adverşi, a creat probleme în tribune. Stewardul a leşinat după ce a fost lovit de un obiect în cap. Este decizia clubului, a responsabililor cu securitatea şi a Federaţiei Engleze de Fotbal dacă vor ca incidentul să fie anchetat, dar situaţia a fost groaznică pentru toţi stewarzii", a spus unul dintre purtătorii de cuvânt ai poliţiei.

Adebayor şi-a cerut scuze pentru comportamentul pe care l-a avut, explicând că a reacţionat aşa din cauza emoţiilor. "Nu ştiu cu ce am greşit. Nu i-am auzit pe cei de la poliţie sau FA că vor să discute cu mine. Clubul nu m-a anunţat. Am fost insultat încă de la încălzire. Nu am planificat nimic, nu ştiam că o să marchez", a spus jucătorul lui Manchester City.

"Nu fotbalistul a aruncat obiectul, dar fanii au reacţionat la gestul său", a adăugat reprezentantul poliţiei.