MENIU

Angajaţii societăţii Celrom Drobeta Turnu-Severin protestează în faţa sediului AVAS din Bucureşti

Foto: RTV

Protest în faţa sediului AVAS din Capitală. Angajaţii societăţii Celrom Drobeta Turnu-Severin au venit la Bucureşti, revoltaţi că administraţia nu le-a mai plătit salariile de cinci luni de zile. La protest participă şi primarul din Drobeta Turnu Severin.

Salariaţii de la Celrom, fostul combinat de celuloză şi hârtie din Drobeta Turnu Severin, au protestat şi la începutul lunii februarie, nemulţumiţi de faptul că reluarea activităţii a fost din nou amânată şi că nu şi-au primit salariile din luna septembrie 2008.

Celrom şi-a întrerupt activitatea în data de 22 decembrie 2008, toţi cei 800 de salariaţi fiind trimişi în concediu de odihnă până în data de 12 ianuarie. Pe 13 ianuarie, când ar fi trebuit să înceapă lucrul, oamenii au aflat că producţia nu poate fi reluată întrucât nu sunt bani pentru a cumpăra materie primă.

În luna noiembrie 2008, producătorul de hârtie şi carton ondulat Celrom SA a solicitat din partea Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) un ajutor de stat individual pentru continuarea activităţii societăţii sau a unei scrisori de garanţie bancară necesară obţinerii  unui credit bancar.

Acţionarul majoritar la Celrom este AVAS, cu 51%, urmat de Asociaţia Salariaţilor, cu 39%, şi SIF Banat Crişana cu 10%.

Mai multe articole despre:
protest AVAS