MENIU

Angajaţii Primăriei Sibiu au început să depună cereri pentru concediul fără plată

Foto: visittransilvania.ro

Angajaţii Primăriei Sibiu au început deja să depună cereri pentru concediul fără plată obligatoriu, iar primarul Klaus Johannis a susţinut că nu va pleca în concediu, dar va accepta reducerea de salariu cu 15,5%.

"Unii dintre angajaţi deja au completat cererile de concediu. Este posibil ca în luna decembrie majoritatea să îşi ia acele zile în prioada Sărbătorilor. Eu însă nu voi face nicio cerere. Voi accepta reducerea de 15,5%, dar nu voi sta acasă să număr stelele", a afirmat Johannis.

În privinţa eventualelor prime pe care angajaţii primăriei le-ar putea lua de sărbători, Johannis a declarat că este posibil acest lucru, în funcţie de încasările la buget, dar bonusurile nu vor fi foarte mari.

Pe de altă parte, Johannis a mai spus, în conferinţa de presă, că din punctul său de vedere, România nu va ieşi din criza economică în 2010, aşa cum s-a spus. "Este un optimism forţat. Cred că recesiunea nu se va termina în 2010. Dacă se va opri declinul economic sau el se va adânci, depunde doar de măsurile pe care le va lua viitorul guvern. Dacă va fi unul la fel ca cel din 2009, criza se va adânci", a completat Klaus Johannis.

Primarul Sibiului a mai anunţat că Primăria a achiziţionat 500 de măşti împotriva gripei porcine, care vor fi oferite oamenilor de la ghişee care prezintă simptome de îmbolnăvire, iar angajaţii primăriei care au semne de îmbolnăvire vor fi trimişi la medic.

Klaus Johannis s-a declarat împotriva mitingurilor electorale în această perioadă, pentru că riscul de îmbolnăvire este foarte mare. "Eu, dacă aş fi candidat, aş evita să organizez astfel de întâlniri, pentru că riscul de îmbolnăvire este destul de mare. Dar, cum nu candidez, mă abţin să dau sfaturi", a susţinut Johannis.