MENIU

Angajaţii Primăriei din Azuga renunţă de bună voie la sporul pe care primarul nu are cum să-l plătească

Foto: expressibian.ro

Angajaţii Primăriei din Azuga vor primi, în 2009, mai puţini bani la salariu, după ce au semnat un acord cu conducerea instituţiei prin care renunţă, de bunăvoie, la plata sporului de dispozitiv pe parcursul întregului an, spor care reprezenta 25% din salariul de bază.

"Este vorba de un spor, în cuantum de 25% din salariul de bază, care îi răsplătea pe angajaţii Primăriei din Azuga pentru că se aflau oricând la dispoziţia autorităţii. Nu prea sunt situaţii care să necesite acordarea acestui spor, însă el a fost câştigat în instanţă şi este prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă", a declarat, primarul Adrian Purcaru.

La Primăria Azuga lucrează 24 de funcţionari publici şi 25 de poliţişti comunitari şi angajaţi contractuali. "I-am pus să semneze o hârtie prin care ei sunt de acord cu această situaţie, acceptă faptul că nu avem de unde să dăm aceste sporuri şi renunţă la o parte din bani", a mai spus Purcaru.

Potrivit primarului Adrian Purcaru, măsura de tăiere a sporului de dispozitiv a fost impusă şi de bugetul localităţii pe 2009, care va fi mai mic decât cel de anul trecut.

Mai multe articole despre:
buget salariu primărie angajaţi scădere Azuga spor