MENIU

Angajaţii de la CFR renunţă la protest dacă primesc salariile la timp

Foto: RTV
Autorităţile au declarat că nu vor mai exista întârzieri la plata salariilor

Dacă angajaţii de la CFR îşi vor primi salariile la timp, nu vor mai exista proteste. Altfel, ne putem aştepta oricând şi oriunde la manifestări spontane, au anunţat sindicaliştii de la CFR. Pe 6 iulie, a avut loc o întâlnire între autorităţi şi reprezentanţii angajaţilor, iar conducerea CFR a promis că nu vor mai fi întârzieri la plata salariaţilor de la CFR Călători, CFR Infrastructură şi CFR Marfă.

Cel puţin două săptămâni, aceasta este întârzierea medie la plata salariilor pentru angajaţii celor trei companii feroviare. PE 6 iulie, autorităţile au dat ordin de plată pentru a achita toate salariile restante. "I-am anunţat că salariile se plătesc aşa cum Ministerul Transporturilor a promis săptămâna trecută", a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia.

În plus, autorităţile susţin că sindicaliştii nu mai au motive să facă presiuni, deoarece, la căile ferate nu mai sunt probleme, iar salariile se vor achita fără întârzieri. Pe de altă parte, liderii de sindicat sunt rezervaţi privind promisiunile autorităţilor, însă susţin că nu vor mai protesta dacă îşi vor primi salariile la timp.

"Axinia bate câmpii când spune că nu mai sunt probleme la CFR. Dacă secretarul de stat se va ţine de cuvânt, va fi linişte la CFR, dacă nu vom face ce vor oamenii", a spus vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial, Gheorghe Sultana.