MENIU

Angajaţii Centrului de Transfuzie Covasna au organizat proteste

Foto: ronduldesibiu.ro

Angajaţii Centrului de Transfuzie Covasna au organizat proteste. Aceştia au fost nemulţumiţi de neacordarea unor sporuri salariale.

Angajaţii centrului vor organiza şi alte forme de protest, cu întreruperea activităţii. "În paralel, dacă solicitările salariaţilor privind sporurile nu vor fi onorate, Sindicatul Sanitas va acţiona în instanţă conducerea Centrului de Transfuzie şi conducerea Institutului Naţional de Hematologie căruia îi sunt subordonaţi, pentru recuperarea drepturilor neacordate", a susţinut preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.

Angajatele centrului de transfuzii s-au plâns că dintr-un salariu de bază de 1.060 de lei ar urma să primească mult mai puţin prin tăierea sporurilor, în condiţiile în care lucrează în condiţii de risc, au contact direct cu donatorii, asigură gărzi şi merg pe teren pentru a colecta sânge.

Cele trei sporuri eliminate sunt sporul de institut, sporul de periclitate (15%) şi sporul de prevenţie. Totodată, de la începutul anului, personalul de la Centrul de Transfuzii a pierdut sporul de gardă, de ore suplimentare şi salariul de merit.
Mai multe articole despre:
protest angajaţi Covasna grevă japoneză transfuzie