MENIU

Angajaţi ai Ministerului grec al Culturii au blocat intrarea la Acropole

Foto: quesuisje.fr

Mai mulţi angajaţi sezonieri ai Ministerului grec al Culturii au blocat joi intrarea turiştilor în muzeul Acropole din Atena, pentru a protesta faţă de decizia autorităţilor de a nu le reînnoi contractul de muncă, relatează AFP.

Aproximativ 20 de persoane au blocat joi dimineaţă intrarea turiştilor în muzeu, a declarat un purtătorul de cuvânt al Ministerului Culturii, Giorgios Mouroutis. Manifestanţii au anunţat că vor bloca până sâmbătă intrarea, a adăugat el.

Aproximativ 670 de angajaţi sezonieri ai ministerului, ale căror contracte nu au fost reînnoite, au depus recurs în justiţie, care a ordonat ministerului să îi menţină în posturi până la judecarea dosarului. 

Ministrul culturii, Antonis Samaras, a deschis negocierile cu reprezentanţii acestor angajaţi pentru a debloca situaţia, a spus Mouroutis. 

În luna decembrie, Acropolele au fost închise timp de 10 zile din cauza unei greve a angajaţilor ministerului, care au cerut o primă de 150 de euro. În ianuarie, o fostă angajată a ministerului a stat timp de patru ore pe Propylaia, intrarea monumentală în Acropole, pentru a protesta faţă de concedierea ei. Femeia a ameninţat că se va arunca în gol. 

Simbol al civilizaţiei elene antice, datând din secolul al V-lea înaintea erei noastre, Acropolele din Atena, unul dintre cele mai vizitate situri arheologice din lume, reuneşte monumente ca Parthenonul, Erehteionul sau templul Atena Nike.

Mai multe articole despre:
grevă Grecia Acropole