MENIU

Andronescu renunţă la ordinul privind numirea directorilor de şcoli

Foto: NewsIn
Boc: Dacă directorii vor fi schimbaţi, în acel moment voi proceda la remanierea ministrului

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a făcut un pas înapoi. Ea a anunţat, după şedinţa Coaliţiei, că ordinul de înlocuire a directorilor şi inspectorilor nu se mai aplică deoarece ministerul elaborează normele de aplicare a noii legi a Educaţiei.

"Lucrăm la metodologia pentru aplicarea noii legi. O lege este deasupra unui ordin de ministru. Dacă aplicăm noua lege, ordinul acela (ordinul de înlocuire a directorilor şi inspectorilor şcolari - n. red.) nu mai are sens", a declarat Ecaterina Andronescu, la finalul şedinţei Coaliţiei.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu-Duvăz, a declarat că ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, va emite un alt ordin privind numirea directorilor de şcoli, care să fie în concordanţă cu noua Lege a Educaţiei naţionale.

"Urmează să se reglementeze în următoarea săptămână pentru că legea adoptată prin asumare nu a fost supusă unei moţiuni de cenzură, legea va trebui să intre în vigoare şi vor intra noile reglementări. În consecinţă, ministrul va emite un ordin modificat, va modifica ordinul pe care l-a trimis în teritoriu, repet, şi care, de fapt, nu a creat efecte. Ordinul nu a fost aplicat, aşadar, oarecum, discuţia s-a inflamat inutil", a declarat Duvăz, la finalul şedinţei BPN.

Deputatul a mai explicat că ordinul n-a creat efecte, n-a fost publicat, deci n-a fost pus în aplicare. Întrebat dacă emiterea unui nou ordin este un pas înapoi, Duvăz a declarat: "El nu făcuse pasul înainte, deci nu e un pas înapoi. E vorba de o aducere la zi".

Premierul Emil Boc a avertizat-o pe Ecaterina Andronescu, şi înainte, şi după întâlnirea Coaliţiei, că o va demite dacă va pune în aplicare controversatul ordin. 

De altfel, nu este prima dată când primul-ministru îl ameninţă cu remanierea pe ministrul Educaţiei. Sătămâna trecută, premierul Emil Boc a făcut în repetate rânduri apel la Ecaterina Andronescu să schimbe acest ordin, prin care "directorul este numit în urma unui concurs şi cu denumirea unor competenţe profesionale".