MENIU

Andrei Marga: Reforma educaţiei propusă de preşedinţie este plină de aberaţii

Foto: NewsIn

Fostul ministru Marga apără Codul Educaţiei, elaborat de ministrul Andronescu, într-un interviu la Realitatea FM.

"O aberaţie, de pildă, este să aduci copiii la şcoală la cinci ani. România nu are nevoie acum de extinderea duratei şcolarizării, are nevoie de folosirea mai intensivă a anilor", a declarat Marga la Realitatea FM.

Oriunde în lume dreptul de a propune proiecte pentru reformarea educaţiei îl are ministrul de resort, mai spune Marga, adăugând că acum, din interes electoral, se pun presiuni pe ministrul învăţământului Ecaterina Andronescu.

Fostul ministru Marga apără Codul Educaţiei, elaborat de ministrul Andronescu: "Acesta (Codul Educaţiei, n.red.) a fost făcut cu susţinerea marilor universităţi din ţară, care au sprijinit ministerul, nu de dragul unor persoane ci de dragul cauzei, să se dea o lege. Codul este incomparabil cu ce prezintă Cotroceniul", mai spune Andrei Marga.

Prezent la dezbaterea "Reforma structurală a societăţii româneşti. Modernizarea României prin educaţie", preşedintele Traian Băsescu a criticat modul de lucru al echipei conduse de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care a elaborat Codul Educaţiei.

Ascultă interviul integral pe Realitatea FM.