MENIU

Anchetă a Parchetului Militar şi a Poliţiei, după al doilea accident cu o maşină a MApN

Foto: glasulmaramuresului.ro

Procurorii de la Parchetul Militar şi poliţiştii criminalişti au deschis o anchetă pentru a cerceta împrejurările în care o maşină aparţinând MApN, trimisă să tracteze o altă maşină a Armatei care a fost implicată într-un accident, marţi, pe DN1A, a rămas fără frâne, rănind o persoană şi provocând decesul alteia.

"La faţa locului a ajuns o echipă formată din procurori de la Parchetul Militar şi din poliţişti criminalişti, care au deschis o anchetă şi cercetează cauzele producerii acestui nou accident", a declarat, miercuri, pentru NewsIn, ofiţerul de relaţii publice al Batalionului 2 Vânători de Munte, Nicolae Uszkai.

Potrivit lui Uszkai, maşina implicată în accident era un autoatelier aparţinând Brigăzii 2 Vânători de Munte, care a fost trimisă, împreună cu alte utilaje ale Armatei, să scoată din râpă vehicului MApN implicat în accidentul de marţi. 

După ce militarii din autoatelier au coborât şi au tras frâna de mână, maşina a început să alunece în pantă. Astfel, vehiculul MApN a intrat violent într-o coloană de maşini oprite de poliţiştii care dirijau traficul în urma accidentuluii.

"A doua maşină din coloană, un Logan cu numere de Brăila, a fost prinsă de autoatelier şi târâtă, ambele maşini ajungând în râpă", a precizat ofiţerul de relaţii publice. 

Medicii SMURD veniţi la faţa locului au constatat decesul şoferului Loganului, în timp ce soţia sa a fost transportată în stare gravă la Spitalul Judeţean din Braşov.

Trei militari au fost răniţi şi transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean Braşov, în urma accidentului de marţi. Potrivit MApN, vehiculul aparţine de Unitatea Militară 01545 Braşov, accidentul având loc în jurul orei 12:40, în zona localităţii Săcele. Autotractorul transporta un buldozer de la Brăila către UM 01545 Braşov.

În apropierea localităţii Săcele, autovehiculul militar a ieşit de pe carosabil şi a acroşat copacii de pe marginea drumului. În incident au mai fost implicate două autovehicule civile, fără a face alte victime, informează MApN.