MENIU

Anca Alexandrescu: Mircea Geoană, e cazul să îţi dai demisia!

Anca Alexandrescu şi Adrian Năstase

Geoană nu ştie să piardă, nu are demnitate şi este în stare să sacrifice tot doar pentru a rămâne el si gaşca lui într-o poziţie favorabilă. Este descrierea pe care Anca Alexandrescu, fosta consilieră a lui Adrian Năstase şi consilier de campanie al independentului Sorin Oprescu, i-o face preşedintelui PSD şi fost pretendent la şefia ţării. Anca Alexandrescu scrie şi despre ultimul filmuleţ compromiţător în care apare Mircea Geoană.

Într-o postase pe blog, fosta consilieră a lui Adrian Năstase se arată îngrijorată de soarta PSD.  \"E trist ce se întâmplă astazi în PSD şi mă încearcă un sentiment de amărăciune când deschid televizorul şi îi văd până la saturaţie pe Liviu Dragnea, pe Marian Vanghelie, pe Dan Nica şi din când în când pe câte un tânăr ”yesman” al lui Hrebenciuc sau pe eternul Cozmin Guşă. Vă daţi seama unde s-a ajuns în acest partid? Ion Iliescu şi Adrian Nastase tac şi par să aştepte. Dar tot aşteaptă din 2005. L-au susţinut cu tărie pe Mircea Geoană în campanie pe principiul că “pentru partid facem orice”, dar acum când partidul riscă să piardă tot din cauza unei găşti care nu se dă dusă de la “putere”, nu vor face nimic?\", scrie Anca Alexandrescu.

\"Gaşca lui Hrebenciuc urlă că s-au fraudat alegerile\"

Fostul consilier al lui Năstase critică atitudinea social-democraţilor la anunţarea exit-pollurilor, dar şi cerinţele preşedintelui PSD de reluare a turului II al alegerilor prezidenţiale. \" Geoana …spune cu nerusinare .. că preşedintele în exerciţiu ar trebui să dea dovadă de corectitudine şi dacă nu se teme, să vină să spună: “uite domnule, ca să nu mai existe niciun dubiu, îi fac o placere lui Geoană şi sugerez şi eu să se repete turul doi”.

În final, Anca Alexandrescu vorbeşte şi de ultimul filmuleţ care circulă pe net, în care Mircea Geoană ar primi mită pentru un loc eligibil pe listele PSD: \"Şi dacă mai ai nevoie de încă un argument că trebuie să îţi dai demisia (deşi cred că aveai destule), Mircea Geoană trebuie să îţi spun că am văzut cu ochii mei filmarea când cineva din partid îţi dădea o suma de bani pentru campanie şi îi băgai cu nonşalanţă în buzunar. 5000 euro! Îţi aminteşti despre cine este vorba? Hai, contrazice-mă dacă poţi!\"

Apele nu sunt prea liniştite în PSD. La sfârşitul săptămânii trecute, potrivit Impact News, Miron Mitrea i-ar fi propus lui Sorin Oprescu să se întoarcă în PSD şi să devină liderul formaţiunii. Mitrea, Oprescu şi Diaconescu s-au întâlnit la un restaurant din Capitală.  În ciuda speculaţiilor, Cristian Diaconescu a spus, la Realitatea TV, că nu a făcut niciun fel de înţelegere în legătură cu \"mecanismele politice\" în cadrul \"prânzului politic\".